Što se tiče motora, nudi se nešto za svakoga: benzinci, dizelaši kao i potpuno električna verzija.

I dok smo pre dve nedelje imali priliku da vidimo prve zvanične fotografije novog Citroena C4, francuski proizvođač je danas predstavio sve detalje modela s kojim su učinili potpuni zaokret. Naime, kako se već najavljivalo, C4 više nije kompaktni automobil, već je, u skladu s trendovima, postao - crossover!

I to izuzetno zanimljivog, neobičnog i simpatičnog dizajna. Na prednjem delu se tako ističu dva para svetala (LED trake na gornjem delu i LED svetla dole), a oblik slova X je preuzet sa konceptnih Citroen modela. Pogled na bokove otkriva trendovsku coupevsku liniju krova koja završava sa položenim staklom koje se proteže sve do atraktivnog spojlera.

Najviše komentara je očekivano izazvao zadnji deo uz čiju pomoć će novi C4 biti nemoguće ne primetiti na putu.

A u unutrašnjosti prava digitalna revolucija - ispred vozača se nalazi digitalni kokpit, dok centralnim delom dominira 10-inčni ekran osetljiv na dodir kojim se upravlja većinom funkcija. Kažemo većinom jer su recimo funkcije klime sada stavljene dole i kontrolišu se klasičnim prekidačima, što je za svaku pohvalu!

Za potpuni komfor se brinu Advanced Comfort sedišta koja u kombinaciji sa oslanjanjem koje ima hidraulične graničnike znače da će C4 biti na vrhu klase po pitanju udobnosti. U Citroenu tvrde da je njihov novi C4 vodeći automobil u klasi po pitanju mesta za kolena na zadnjoj klupi. Uz to, za praktičnost se brine prtljažnik zapremine 380 litara.

U skladu sa trendovima na tržištu, za bezbednost pritom brine čak 20 sistema pomoći vozaču.

Što se tiče motora, nudi se nešto za svakoga: PureTech benzinci snage od 100, 130 i 155 KS, BlueHDi dizelaši snage od 110 do 130 KS kao i potpuno električna verzija e-C4 od 100 kW/136 KS i 260 Nm.

Elektručni e-C4 ima 350 kilometara dometa s jednim punjenjem uz pomoć baterija od 50 kWh, do 100 km/h ubrzava za 9,7 sekundi i postiže el. ograničenih 150 km/h.

Proizvodnja kreće krajem leta, a automobil na tržište stiže do kraja ove godine.

Izvor: Jutarnji.hr / Citroen

Foto i video: Citroen

[embed]http://youtu.be/GVy38UwEpIE[/embed][embed]http://youtu.be/vM2bZ8kFX1U[/embed]