Bez obzira na osamdeset konjskih snaga smeštenih ispod haube, popularnu „šesticu“ (VAZ-2106 ili kod nas i na zapadu vozilo poznatije kao Lada 1600 ili Laša Žiguli 1600) čiji je motor stao lako može da odšlepa jedan iznemogli konj. Dvojica muškaraca je sasvim dovoljno da odvuku auotmobil do pumpe ili servisa. A koliko je u tu svrhu potrebno angažovati biciklista, zapitali su se ruski blogeri sa popularnog jutjub kanala Garaža 54.

Precizan odgovor na to pitanje dobili su novosibirski blogeri koji u sprovedenom eksperimentu nisu žalili svoje kvadricepse niti mišiće listova. Nabavili su tri nova bicikla, a potom ih „upregli" tako što su ih spojili i omogućili sinhronizovano kretanje i skretanje, da bi potom prikačili „šesticu" u leru.

[embed]http://youtu.be/Y333GPwcIjs[/embed]

Prvo je bilo malo problema pri izlasku iz garaže i stupanja na kolski put, ali potom na ravnom asfaltu kada su uhvatili ritam biciklisti su se kretali pristojnom brzinom za vožnju po gradu. Kako su blogeri primetili s obzirom na stalni porast cene benzina, ovakva alternativa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem uopšte nije besmislena. O koristi za zdravlje i gradsku životnu sredinu da i ne govorimo.

Izvor: Russia Beyond

Foto: Screenshot YouTube