Električni pikap modeli izgleda da postaju novi trend, barem u Americi, a nakon Teslinog Cybertruck, i Rivian je na putu da uzme deo tržišnog kolača sa modelom R1T, koji smo po prvi put u prilici da vidimo u „akciji“

Da nije bilo svima dobro poznate pandemije i haosa koji je izazvala na svetskom tržištu, verovatno bismo električne pikap modele već imali priliku da vidimo i u prodajnim salonima. No, i ovako, čini se da je „elektro-budućnost“ samo pitanje vremena, što potvrđuje ne samo Tesla Cybertruck, već i Rivian, sa svojim modelom R1T. Već neko vreme najavljivan putem rendera, a zatim i statičnog koncepta, napokon smo u prilici i da vidimo šta Rivian R1T može u praksi.

[embed]http://youtu.be/cmdsKHTRViA[/embed]

Iako još uvek u fazi prototipa, R1T je više nego impresivan pikap, ne samo po svom izgledu i dimenzijama, već i po činjenici da raspolaže sa čak 765 konjskih snaga i fantastičnih 1120 Nm obrtnog momenta, dostupnog praktično trenutno, zahvaljujući elektromotoru. Možda još bitnije od činjenice da do „stotke“ stiže za oko tri sekunde, odnosno do 160 km/h za manje od sedam sekundi, jesu off-road performanse, odnosno sposobnost da se nosi sa različitim vrstama podloge, što je vlasnicima pikap vozila zapravo i najvažnije.

Izvor: Topspeed.rs

Foto: Youtube screenshot

Video: Rivian

[embed]http://youtu.be/1WByD8kyHII [/embed]