Meklaren ostao veran papaja narandžastoj boji

Kako prenosi Sport Klub, ekipa Meklarena pridružila se nizu timova koji su predstavili nove bolide, pošto je to učinio u četvrtak u svom Tehnološkom centru u Vokingu.

Novi model, koji nosi naziv MCL35, zadržao je boje koje je imao i prošlogodišnji bolid britanskog tima – papaja narandžastu i plavu, ali su one malo drugačije raspoređene.

Boje Meklarena će u ovogodišnjem šampionatu braniti Karlos Sains junior i Lando Noris, koji su timu prošle godine omogućili najbolji završetak sezone u osam godina. Britanska ekipa je šampionat završila na četvrtom mestu među konstruktorima, iza Mercedesa, Ferarija i Red Bula.

Sains je bio šesti u konkurenciji vozača, iza onih koji su uspeli da se nađu na najvišem stepeniku pobedničkog postolja, a Meklarenu je doneo prvi podijum još od 2014. godine na Velikoj nagradi Brazila. Mladi Britanac je bio impresivan tokom svoje debitantske sezone, najbolji rezultat mu je bilo šesto mesto u Austriji, a završio ju je sa 49 bodova.

[embed]http://youtu.be/GcqnsvGI13c[/embed]

Pre Meklarena, svoje bolide su predstavili Ferari, Red Bul i Has, dok je Reno objavio samo tizere kako će izgledati model za testiranja.

Novi bolid Meklarena će svoj debi na stazi imati na početku predsezonskih testiranja na stazi „Katalunja“ naredne srede, a ovogodišnji šampionat Formule 1 startuje Velikom nagradom Australije 15. marta.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: McLaren / Dan Istitene / Getty Images

Koronavirus ne ugrožava VN Vijetnama

Izvršni direktor Formule 1 Ros Bron ističe da će se trka za Veliku nagradu Vijetnama održati kako je i planirano, bez obzira na epidemiju koronavirusa.

U sredu je zvanično saopšteno da je odložena trka za Veliku nagradu Kine, koja je trebalo da se vozi 19. aprila.

Kada je reč o Vijetnamu, čini se da će biti održana 5. aprila. Nova trka u kalendaru Formule 1 održaće se u gradu Hanoju.

"Bilo je nekih slučajeva u Vijetnamu, ali ništa što bi trebalo da nas zabrine. Rečeno nam je da će sve biti kako je i planirano", rekao je Bron.

U četvrtak je saopšteno da je oko 10.000 ljudi smešteno u karantin, nedaleko od grada Hanoja od straha da su zaraženi koronavirusom.

Izvor: Sportklub.rs