NOVO

Daleke 1977. na sajmu automobila u Ženevi prvi put je izložena kupe verzija čuvene Mercedesove limuzine W123. Za razliku od sedana koji se i danas često sreće sa našim putevima, ovaj kupe je retka pojava...

Opšte je poznato da američki predsednik zbog bezbednosti ima veoma komplikovan i skupocen prevoz. Istorija je Ameriku naučila da je predsednik najranjiviji upravo kada putuje, pa ne čudi da je sistem transporta predsednika razvijen do najsitnijih detalja.

Predsednik za duža putovanja koristi specijalno pripremljeni avion poznatiji kao Air Force One. Radi se o prerađenom Boeingu 747, a postoje dva primerka. Cena jednog sata leta ove leteće tvrđave je 206.337 USD. Ukoliko je aerodrom od prebivališta udaljen dvadesetak i više kilometara put do aerodroma predsednik će odraditi u helikopteru. Na raspolaganju je nekoliko različitih vrsta, a u eskadrili je 35 letelica. Jedan sat leta u Marine One je, u zavisnosti od tipa helikoptera, oko 2.200 USD, a istovremeno iz bezbednosnih razloga leti bar pet istovetnih letelica.

Polako dolazimo i do predsedničke kolone. Osim dve predsedničke limuzine poznate kao Cadillac One čine ju brojna prateća vozila i bar stotinjak osoba, a radi se o verovatno najbolje zaštićenoj koloni koju je asfaltirani put ikada video.

Na primeru prevoza od Bele kuće do zgrade UN-a, kada se sve sabere, jedan minut predsednikovog putovanja košta 2.614 USD. Zato ne čudi da je godišnji trošak transporta predsednika oko 350 miliona USD.

Izvor: Index.hr

Foto: screenshot Auto.blog.rs / Youtube

Izvor: AutoBlog

Reply
Share this

Leave a Reply