Renault je zvanično predstavio obnovljeni Kwid, najjeftiniji model kompanije, namenjen tržištima Azije, Južne Amerike i Afrike.

Mini crossover je dobio decentan spoljašnji redizajn i proširenu listu opreme. Podsetimo, Renault Kwid je debitovao 2015. godine: auitomobil dužine 3679 mm postavljen je na CMF-A platformu Alijanse Renault-Nissan, a proizvodi se u Indiji i Brazilu.

Budući da je indijsko držište bilo prvo na kojem je nastupio Kwid, ne čudi da je i redizajnirana verzija debitovala u drugoj najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Kwid je dobio novi prednji gril, natpis s imenom modela na boku, 12-voltnu utičnicu, dok je u unutrašnjosti posebne Climber verzije dodat zadnji naslon za ruke.

Na listi dodatne opreme se nalazi i kamera za vožnju unazad, ali i dalje nema ABS-a, ESP-a, dok je samo jedan vazdušni jastuk dostupan uz doplatu.

U Indiji je Kwid i dalje pokretan benzinskim 3-cilindričnim motorima – 0.8 SCe (54KS) i 1.0 SCe (68KS) – koji su upareni s 5-stepenim manuelnim menjačem.

Dobra vest za indijske kupce: cene su ostale nepromenjene pa bazni Kwid košta 266.700 rupija, odnosno 3.380 evra!

[embed]http://youtu.be/KZK7JsOUW6A[/embed]

Povoljna cena je bila i razlog zašto je za Kwidom vladala pomama u Indiji: Renault je u prošloj godini u toj zemlji prodao 92.400 primeraka, ali to je 13 posto manje nego u 2016.

Renault i dalje ne planira prodaju Kwida u Evropi, a razlog je neispunjavanje strogih bezbednosnih standarda na našem kontinentu. Na Global NCAP crash testu mali automobile je dobio samo jednu od pet zvezdica, mada je brazilska verzija napravila napredak i stigla do tri zvezdice.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Foto: Renault