Aktuelna, druga generacija Volkswagenovog Tiguana je u prodaji već duže od tri godine (prošle godine je sa 910.926 proizvedenih primeraka bio i najprodavaniji model čitave VW Grupe), a imajući u vidu sve jaču konkurenciju restilizacija na sredini njegovog životnog ciklusa stiže u pravo vreme.

Kao što je to već moglo da se vidi i na ranije obajvljenim špijunskim slikama, obnovljeni Tiguan je pre svega dobio modifikovani prednji deo, sa standardnim LED svetlima i novom maskom, uz izmenjeni branik.

Tu su i manje izmene na zadnjem delu (svetla sa novom grafikom, natpis Tiguan ispod VW loga i doterani branik), kao i modernizacija unutrašnjosti (novi multifunkcionalni volan, kvalitetniji materijali, digitalni instrumenti, infotainment sistem MIB3, sistem ambijentalnog osvetljenja sa 15 boja, Fender Premium Audio Sistem od 480 vati).

Deo preme između ostalog čine i adaptivni tempomat i "Travel Assist" sistem za poluautonomnu vožnju.

Amerikancima će se obnovljeni Tiguan nuditi sa četvorocilindričnim TSI turbo benzincem sa 187KS i 300 Nm obrtnog momenta, uz 8-stepeni automatski menjač i Start/Stop sistem.

U Evropi će se nuditi i nova sportska verzija Tiguan R koja ima turbo benzinac sa 235 kW/320KS, a tu je i plug-in hybrid varijanta sa 180 kW/245KS.

Tiguan R ima i DSG menjač, pogon na sva četiri točka, veće alu točkove, aero body kit (prednji spojler, pragovi, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler...), modifikovano oslanjanje, sportski izduvni sistem, jači kočioni sistem, kao i sportska sedišta i volan.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

[embed]http://youtu.be/NovhBGpX-Og[/embed][embed]http://youtu.be/-E8n81wB2n8[/embed]