Bentley je nedavno saopštio da je prodao 20.000 primeraka svog luksuznog SUV modela Bentayga, što znači da već četiri godine predstavlja veliki prodajni uspeh za kompaniju koja precizira i da dnevno u proseku plasira 13.7 primeraka Bentayge.

Kako bi se nastavila uspešna prodaja, Bentley je pripremio i doteranu verziju za modelsku godinu 2021.

Vizuelne promene se tiče LED matrix prednjih svetla, doteranog branika sa drugačijim otvorima za vazduh, matrix prednjeg grila, bočnih otvora za vazduh, doteranih prednjih blatobrana, redizajnirane haube, većeg zadnjeg krovnog spojlera, drugačijih zadnjih svetala, kao i novog dizajna alu točkova od 22 inča i dve nove boje za eksterijer.

Treba pomenuti i širi trag točkova pozadi (+ 20 mm), nove izduvne cevi i opcioni Blackline paket.

Za unutrašnjost su predviđena doterana sedišta, više mesta pozadi (+ 100 mm za kolena), zadnja sedišta i sa ventilacijom, unapređeni infotainment sistem sa 10.9-inčnim ekranom, digitalna instrument tabla, kao i standardni Apple CarPlay i Android Auto.

Standardno dolazi i audio sistem od 790 vati i sa 12 zvučnika, a opciono i Naim audio sistem od 1780 vati i 20 zvučnika.

Pored verzije sa četiri sedišta, 2021 Bentayga će s nuditi i u varijantama sa pet i sedam sedišta.

Što se game motora tiče, 6,0 litarski biturbo W12 benzinac se više neće nuditi u Evropi, pa preostaju 4,0 litarski V8 biturbo benzinac sa 550KS i 770 Nm, kao i unapređena plug-in hibridna verzija (kombinuje 3,0 litarski V6 benzinac i elektromotor) koja će stići kasnije tokom ove gdine.

Cene za obnovljenu Bentaygu još nisu saopštene, ali se očekujeodređeni rast u odnosu na 141.790 funti koliko je koštala dosadašnja bazna verzija.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

[embed]http://youtu.be/9IefqiJb0tc[/embed][embed]http://youtu.be/c183-8Tnoyo[/embed][embed]http://youtu.be/ZNjLpH3q710[/embed]