Ducati je održao svoje prvi globalno onlajn uživo predstavljanje, otkrivši svoj najnoviji i najsnažniji „stritfajter” motocikl.

Novi Ducati Streetfighter V4 je na prošlogodišnjem EICMA sajmu u Milanu proglašen za najlepši motocikl ovogoprestižnog događaja.

Postao je i najbrži motocikl koji je nastupio na čuvenoj trci na Pajks Piku, mada je celokupan nastup ostao u senci tragične smrti Karlina Dana, vozača na pomenutom dogašaju.

Nazvan super „nejked” superbajkom, novi Streetfighter dolazi sa Desmosedici Stradale V4 agregatom zapremine 1.103 kubika, a koji na raspolaganju ima 208 KS i 123 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Ono što se posebno ističe je težina motocikla od svega 178 kg.

Sam dizajn italijanske mašine predstavlja spoj lepote i izuzetne funkcionalnosti, sa karakteristikama poput prednjem zakrilaca, prednjih LED farova atraktivnog izgleda, ali i ostalih aspekata koji doprinose većoj privlačnosti same mašine.

U osnovi, novi Streetfighter je superbajk za svakodnevnu vožnju, ali koji i te kako može da „pokida” na stazi.

Oni koji žele više od 208 KS kao opciju imaju Akrapovič trkački izduvni sistem koji ukupnu snagu povećava na 220 KS, a težinu smanjuje za 6 kg.

Onlajn prezentacija, koju donosimo u nastavku, sadrži sve što treba da znate o novom Ducati Streetfighter V4 modelu.

[embed]http://youtu.be/lEPM7hJlYaI[/embed]

Izvor: Moto-berza.com