Sem elektrifikovanog Engelberg Tourer concepta, Mitsubishi Motors će početkom sledećeg meseca na sajmu automobila u Ženevi prikazati i značajno obnovljeni crossover ASX.

ASX se pojavio još 2010. godine, dok je poslednje veće doterivanje doživeo u novembru 2015. na sajmu u Los Anđelesu (Evropljani su tu obnovljenu verziju zatim mogli da upoznaju u Ženevi 2016. godine).

U SAD-u se ovaj model inače prodaje kao Mitsubishi Outlander Sport, a u nekim zemljama (kao što je Japan) kupcima je poznat kao Mitsubishi RVR.

Kako bilo, psole gotovo jedne decenije na tržištu vreme je za značajniju modernizaciju.

ASX za novu modelsku godinu je pre svega dobio doterani prednji deo, pa se sada odlikuje agresivnijim nastupom ("Dynamic Shield" dizajn), što je zasluga drugačije maske, LED svetala, novog branika sa hromiranim detaljima i nove haube.

Izmena ima i pozadi, i to u vidu LED svetala i drugačijeg branika sa dodatnom zaštitom.

Tu su i novi alu točkovi, šira paleta boja (nove boje su Red Diamond, Sunshine Orange i Oak Brown), kao i moderniji enterijer sa većim ekranom infotainment sistema (sa 8 umesato 7 inča). Skuplje verzije će dobiti i Tom Tom navigaciju sa informacijama o saobraćaju u realnom vremenu. Što se motora tiče, u saopštenju se za Evropu pominje samo 2,0 litarski atmosferski benzinski motor (u Outlanderu inače raspolaže sa 148KS i 195 Nm), u kombinaciji sa 5-stepenim manuelnim menjačem ili opcionom CVT transmisijom.

Kupcima će opet biti dostupne verzije sa prednjim i pogonom na sva četiri točka, dok više detalja tek sledi.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

[embed]http://youtu.be/Gc6ktOWo8vM [/embed]