Amerikanka Lindzi Von bronzom na Svetskom prvenstvu oprostila se od skijanja i otišla u legendu

Lindzi Von izvezla je svoju poslednju trku u karijeri.

Sjajna američka skijašica označila je kraj trkom u spustu na Svetskom prvenstvu u Oreu, koju je završila osvajanjem bronzane medalje.

Tridesetčetvorogodišnja Von otišla je u legendu novim rekordom - postala je jedina skijašica koja je osvajala odličja na šest svetskih prvenstava.

"Ovo je sve što sam želela. Moram da priznam da sam bila verovatno najnervoznija u životu. Želela sam samo još jednom da se spustim i da čujem kako gomila huči oko mene, a da ne padnem. Uvek sam skijala na granici snage, na ivici, a plašila sam se da ću ovog puta ‚izgoreti‘, da ću preterati i da ću se srušiti. To je bila moja najveća noćna mora. A završila sam karijeru baš kako sam i želela", rekla je Von posle trke.

[embed]http://youtu.be/buzyf3IuM0U[/embed]

Izvor: Youtube/Andreas Gustafsson

Ona je treće mesto osvojila iza Korin Suter iz Švajcarske i Slovenke Ilke Štuhec, koja je odbranila titulu svetske šampionke u spustu.

Plašila se poslednjeg nastupa u karijeri zbog pada koji je doživela na SP u Oreu pet dana ranije u trci superveleslaloma.

One last time I will stand in the starting gate. One last time I will feel the adrenaline running through my veins. One last time I will risk it all. One last time... I will remember it forever. Let’s do this! pic.twitter.com/cIQBDdgfGo

— lindsey vonn (@lindseyvonn) February 9, 2019

Legendarna Amerikanka je upravo u Oreu pre 12 godina osvojila svoje prve dve medalje - srebra u spustu i superveleslalomu.

Ona je karijeru završila sa dva svetska zlata, i po tri srebra i bronze, dok sa Olimpijskih igara ima zlato i dve bronzane medalje.

Medalja za kraj VELIKE karijere (FOTO, VIDEO) Medalja za kraj VELIKE karijere (FOTO, VIDEO) Medalja za kraj VELIKE karijere (FOTO, VIDEO) Medalja za kraj VELIKE karijere (FOTO, VIDEO) Medalja za kraj VELIKE karijere (FOTO, VIDEO) Medalja za kraj VELIKE karijere (FOTO, VIDEO) Medalja za kraj VELIKE karijere (FOTO, VIDEO) Medalja za kraj VELIKE karijere (FOTO, VIDEO) Medalja za kraj VELIKE karijere (FOTO, VIDEO)

Bronzano odličje sa ZOI u Pjongčangu prošle godine učinilo ju je najstarijom skijašicom koja se popela na pobedničko postolje svih vremena.

When you close out your career with a World Champs medal Big congrats to @lindseyvonn for a perfect final run @Are2019

— Mikaela Shiffrin (@MikaelaShiffrin) February 10, 2019

Fantastičnu karijeru koja je počela pre dve decenije, okončala je sa 82 medalje, najviše u istoriji ženskog skijaškog sporta.

Ona nije uspela da pobije rekord svih vremena Ingemara Stenmarka, koji je osvojio 86 odličja.