NOVO

Još jedna maestralna partija srpskog centra. Bjelica igrao 19 minuta, ali bez zapaženog učinka… Biće prava šteta ukoliko Denver ne uspe da se domogne plej-ofa NBA lige! Nagetsi su trenutno na “graničnom” osmom mestu Zapadne konferencije, a nadamo...

Razvoj tehnologija autonomne vožnje je veoma moderan u automobilskoj industriji, ali važeći propisi imaju nedostataka kada je u pitanju njihova regulacija, zato je donet i predlog novog zakona

Prošlog meseca u Kaliforniji je dokazano da je regulativa vezana uz autonomne automobile još nejasna. Tada je Uber uklonio test flotu autonomnih Volvoa XC90 u San Francisku nakon što je zbog svog tumačenja zakona ušao u borbu s DMV-om (američkom federalnom agencijom za saobraćaj) koja je završila tako da je kompanija na kraju poslušala regulatora, zaustavila testove i preselila automobile u Arizonu.

Kako prenosi SFGate, novi zakon koji je predložen prošlog četvrtka nastoji da reši taj problem nametanjem oštrih novčanih kazni za svakoga ko će pokušati da testira autonomni automobil bez prethodnog dobijanja licence iz DMV-a.

Ako prekrše zakon, DMV će imati ovlašćenje da izda novčanu kaznu do 25.000 dolara po automobilu za dan nezakonitog rada i da zapleni vozilo. Osim toga, kompanija prekršilac će morati da čeka dve godine pre podnošenja zahteva za licencu za testiranje autonomnih vozila.

Izvor: Tportal.hr

Foto: Volvo

Izvor: AutoBlog

Reply
Share this

Leave a Reply