Ford je danas u Detroitu i zvanično predstavio novi Mustang Shelby GT500, kao model za 2020. godinu.

Kako navodi Ford, automobil pokreće 5,2 litarski V8 motor sa kompresorom i "više od 700KS", uz napomenu da će podaci o snazi biti objavljeni naknadno (nezvanično se pominje 755KS i 948 Nm obrtnog momenta). U svakom slučaju, to će dovoljno za ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) za oko 3,5 sekunde.

Motor dolazi u kombinaciji sa 7-stepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom (vozaču su na raspolaganju režimi vožnje Normal, Weather, Sport, Drag i Track), a neki mediji pominju da će kasnije navodno biti ponuđen i manuelni menjač.

2020 Ford Shelby Mustang GT500 je dobio i agresivniji aero body kit (prednji spojler, hauba sa otvorima za vazduh, zadnji difuzor, zadnji spojler), trkačke trake, set novih točkova od 20 inča, gume Michelin Pilot 4S, sportsko adaptivno oslanjanje i izduvni sistem, Brembo kočnice (sa diskovima od 420 mm i 370 mm pozadi), crvena kočiona klešta, Launch control, kao i doterani enterijer sa Recaro sportskim sedištima i volanom.

Takođe, u opremi će između ostalog biti i 12-inčni LCD digitalni instrumenti, 4G LTE Wi-Fi hotspot, Bang & Olufsen audio sistem sa 12 zvučnika, zadnja kamera, sistem za nadgledanje pritiska u gumama, SYNC 3 infotainment sistem, navigacija, sistem za nadgledanje mrtvog ugla... Što se boja tiče, ističu se Grabber Lime, Iconic Silver, Red Hot Metallic i Twister Ornage Metallic.

Automobil će biti dostupan od jeseni, a cena još nije saopštena.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

[embed]http://youtu.be/wecVzPzf8R4[/embed][embed]http://youtu.be/Mq5jPvxdaZA[/embed][embed]http://youtu.be/hpkEXdpNfK8[/embed]