Kapiten "delfina" pred početak EP kaže da Srbija nije nepobediva, ali da mu pripremni period daje razloga za optimizam.

Najbolji srpski vaterpolisti u ponedeljak uveče utakmicom protiv Rumunije počinju nastup na Evropskom prvenstvu u Barseloni.

Dejan Savić i njegovi izabranici dolaze na šampionat kao prvaci iz Beograda 2016, svesni da su se od olimpijskog zlata iste godine u Riju neke stvari promenile, ali rešeni da se još jednom bore za najviši stepenik pobedničkog postolja.

Dobra uvertira za EP bio je nedavni trijumf na Mediteranskim igrama u Taragoni. Pre toga su se "delfini" pripremali u Kranju, a evo kako je kapiten tima video taj period.

"Barselona je kruna izuzetno naporne sezone, tokom koje smo odigrali mnogo utakmica. Veći deo sastava je došao na pripreme neposredno posle Fajnal ejta Lige šampiona. Umorni, zasićeni, baš u lošem fizičkom stanju. Bilo nas je mučno gledati", rekao je Filipović za subotnji dodatak "Sportskog žurnala".

Posle nekoliko dana, stvari su počele da dolaze na svoje mesto.

"Način na koji smo se dizali mi je pokazao da kult reprezentacije još postoji. Osetio sam veliko zadovoljstvo zbog toga. To je znak da smo i dalje pravi".

Prošle godine na Svetskom prvenstvu, Srbija je izgubila od Hrvatske u polufinali i zauzela treće mesto. Neuspeh u grupnoj fazi Svetske lige "podgrejao" je priče o ranjivosti...

"Možda nam takva razmišljanja i odgovaraju. Sigurno je da smo izvukli pouke iz prošle godine, neke kockice se slažu. Jasno je da nismo nepobedivi i da druge ekipe traže načina da se pripreme i da igraju protiv nas... Bockanja u javnosti ne mogu da nam unesu nemir. Sve to delimo, komentarišemo i rešavamo. Na kraju krajeva, to nam je i motiv", istakao je Filip Filipović.

Osim Rumuna, rivali u grupi biće nam Rusija (sreda, 18.30) i Slovačka (petak, 11.00).

Podsećamo da su "delfini" trostruki uzastopni evropski šampioni, iz Ajndhovena 2012, Budimpešte 2014. i Beograda 2016.