Novak Đoković i Žeremi Šardi igraju u prvom kolu tunira u Šangaju.

Filip Krajinović eliminisan je u prvom kolu turnira u Šangaju, a nekoliko sati kasnije na teren je izašao Novak Đoković.

Rival najboljeg srpskog tenisera je Francuz Žeremi Šardi.

Šardi je dva meseca stariji od Novaka. Njih dvojica su do sada odigrala 11 mečeva i svi su pripali Srbinu. Poslednji duel imali su na Kvinsu, kada je Đoković pobedio 7:6, 6:4. Đoković je trenutno treći na ATP listi, a Šardi 41.

II SET

7:5 - Đoković je u 12. gemu stigao do prve brejk lopte, ujedno i meč. Ali, Šardi se odbranio. Zatim je Francuz odigrao prelep poen, tačnije obojica igrača, ali je pripao Šardiju. Drama u gemu se nastavila kada se Đoković volšebno odbranio, da bi Žremi ispucao zicer u mrežu. Malo duža razmena pripala je Đkoviću za meč loptu broj DVA. E, tu više nije bilo spasa za Francuza...

5:5 - I dalje bez brejk lopti u drugom setu.

4:4 - Prvo, Đoković lagano dobija servis, ali ovaj put dodaje gas i sa nekoliko fenomenalnih poteza stiže nadomak brejka. Međutim, jednagreška, tačnije odlična odbrana Šardija i par dobrih servisa, spasili su 41. igrača sveta.

3:3 - Ništa se ne menja u Šangaju. Još jedan odličan početak gema na servis Novaka Đokovića. Opet je Srbin, kada je poveo 40:0, zastqao, "dao" dva poena rivalu, a onga ga finiširao. Novak nekako u istom ritmu osvaja gemove, što se ne može reći i za Francuza. Dosta je pojačao servis i srpski as ima mnogo većih problema nego u prvom setu.

2:2 - Iako je opet Novak izgubio dva poena na svoj servis, pitanje kome će pripasti gem nijednog trenutka se nije postavilo. Vrlo siguran je Đoković, pa čak i kada gubi poene deluje da mu Šardi ni u 12. međusobnom duelu ne može ništa. Ali, i Šardi je odmah potom imao lagan gem.

1:1 - Sličan početak kao u prvom setu. Po gem na obe strane.

I SET

6:3 – BREJK! I Đoković je morao da se pomuči za vođstvo 5:3. Šarid je odigrao vrlo dobro i držao je gem u egalu. Ali, onda su usledile dve greške Francuza… Prvi set je završen posle drugog brejka Novaka Đokovića. Srbin je poveo, a čini se da se nije mnogo ni umorio. Posle nešto više od pola sata, spremamo se za drugi set.

4:3 - Đoković je odmah materijalizovao brejk i vrlo sigurnim gemom poveo 4:2. Nije izgubio nijedan poen. Srbin je polako oduzeo gas i Šardi je posle tri izgubljena gema ponovo dobio jedan.

3:2 - BREJK! Ponovo pritisak Đokovića na servis Žeremija Šardija. Posledica toga su dve brejk lopte (15:40). Već posle prve Đoković je prvi put poveo na ovogodišnjem izdanju turnira u Šangaju.

2:2 - Šardi je imao prvih većih problema na svom servisu. Doduše, nije mu bio ugrožen brejk loptom, ali ga je dobio na razliku. Đoković je napravio nekoliko neiznuđenih grešaka i to je glavni razlog što već u trećem gemu nije viđen brejk. S druge strane terena, na servis Đokovića, Francuz je, ipak, uspeo da zabrine našeg tenisera. Delimično je proradio prvi servis, tako da je Nole ekspresno poveo 4:0. Međutim, tek posle neiznuđene i duple servis greške, Đoković je okončao gem.

1:1 - Prva dva gema igrači su lako dobili i sačuvali servise. Žeremi Šarid odlično servira na početku meča, što, za sada, Đokoviću pravi određen problem.