Najbolji teniser igra sa Hrvatom na ATP finalu u poslednjem meču po grupama, koji nema rezultatski značaj

Novak Đoković igra sa Marinom Čilićem poslednji duel u grupi "Guga Kirten" na završnom turniru u Londonu.

Taj duel je praktično revijalni, jer nema rezultatski značaj, budući da je već poznato ko će se boriti u polufinalu. Đoković, kao prvoplasirani u grupi igraće sa Kevinom Andersonom, koji je u grupi "Lejton Hjuit" zauzeo drugo mesto, dok će se za drugo mesto u finalu boriti Aleksander Zverev i Rodžer Federer. Đokoviću će meč protiv Čilića biti prilika da se zagreje za polufinale, koje je na programu u subotu, ali i da popravi skor protiv Hrvata. Naime protiv Čilića ima 16 pobeda i samo dva poraza, što je najubedljiviji učinak koji ima protiv igrača iz Top 10.

TOK MEČA

6:6 - Taj-brejk odlučiće ko će povesti na poslednjem meču po grupama u O2 Areni

5:5 - Izdržao je pritisak Hrvat i o(p)stao u prvom setu

5:4 - Dobija Novak treći gem u nizu na svoj servis "sa nulom" i sada je blizu osvajanja prvog seta. Servis mu nije najjače oružje večeras, ali se sjajno kreće i "čita" Čilićevu igru

3:3 - Ne koristi Đoković prvu brejk loptu na meču. Ćilić je agresivan, ali Đoković igra raznovrsno i kontroliše situaciju na terenu. Imao je prvu šansu da se rezultatski odlepi, ali je pogrešio.

Odlično Srbin poznaje Hrvata i to gde je "tanak" i kako da napadne. Ovo im je 19. duel u karijeri, a Đoković ima ubedljivo vođstvo - 16 pobeda.

2:1 - Bez iznenađenja u prva tri gema. Đoković sigurno dobio dva servis gema, prepustivši Čiliću samo dva poena, dok na drugoj strani Hrvat bez mogućnosti da bilo šta izgubi na ovom meču igra rasterećeno, bez pritiska. Đoković izuzetno fokusiran, bez obzira što rezultat ovog meča nema uticaja na plasman u grupama. Unapred se zna da će u polufinalu sutra od 15 časova igrati Rodžer Federer i Aleksander Zverev, a od 21 čas Đoković i Kevin Anderson