Radek Štepanek priključio se stručnom timu Novaka Đokovića i njih dvojica odmah su krenuli da rade.

Najbolji srpski teniser van terena je od polovine jula, kada je u četvrtfinalu predao meč Tomašu Berdihu, a nakon toga okončao je sezonu pre vremena i posvetio se lečenju povrede lakta.

Đoković dugo nije mogao da drži reket, pa je radio na kondiciji, a tek nedavno objavio je fotografiju na kojoj servira, što potvrđuje da je povreda prošlost i da je spreman da se vrati tenisu posle duge pauze.

Serve to Win ⚡️ ! Very exited ! Idemoooo #servetowin #serve #training #motivation

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Nov 30, 2017 at 4:39am PST

On u Monte Karlu trenira sa novim trenerom Radekom Štepanekom.

"Odličan dan na terenu sa Radekom. Radujem se narednoj prilici da radimo i razvijamo se zajedno. Hvala što si se pridružio mom timu", napisao je Đoković uz fotografiju sa terena u društvu Čeha.

Great day on the court with @radek_stepanek looking forward to next one . Lots of exciting ahead of us! Thank you for joining the team Odličan dan na terenu sa Radekom. Radujem se narednoj prilici da radimo i razvijamo se zajedno. Hvala što si se pridružio mom timu. #Idemooo #training #tennis #motivation

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Dec 1, 2017 at 12:52pm PST

Zajedno sa njima bio je i Andre Agasi, koji će biti deo stručnog štaba Novaka Đokovića i naredne sezone, ali će ga pratiti samo na grend slemovima i možda većim turnirima.

Lots to be done, but we embrace it with lots of excitement . Practice today with @andreagassi and @stepec78pic.twitter.com/skcyuZKXxT

— Novak Djokovic (@DjokerNole) December 2, 2017

Đoković, koji je trenutno 12. igrač na ATP listi, trebalo bi da se vrati na teren na egzibiciji u Abu Dabiju, koja se igra od 28. do 30. decembra, dok ga prvi takmičarski meč očekuje na turniru u Dohi, koji startuje 1. januara 2018. godine.