Reprezentativac Srbije Žarko Šešum ističe da se "orlovi" neće predati uprkos činjenici da imaju najtežu grupu na EP, već da će se boriti za svaku loptu, svaki gol…

Evropsko prvenstvo za rukometaše počeće duelom Srbije i Hrvatske u Spaladijum Areni u Splitu, a u istoj grupi su još i Island i Švedska.

Uprkos činjenici da je Hrvatska favorit, u taboru srpske reprzentacije ističu da ne idu u Split sa "belom zastavom".

"Imamo najtežu grupu i najteži mogući start, protiv domaćina koji ima visoke ambicije. Oni su sigurno veliki favoriti u toj utakmici, za koju mislim da će biti dobra i odigrana u pravoj sportskoj atmosferi. Imamo i mi svoje šanse i ne predajemo se unapred. Domaći teren je velika podrška, ali može da napravi i veliki pritisak Hrvatima“, rekao je Šešum u izjavi za MONDO.

Mnogo se priča o atmosferi u Spaladijum Areni koja sigurno neće biti prijateljska prema reprezentativcima Srbije. Srednji bek Srbije uveren je da će sve proteći u najboljem redu.

"Ne razmišljamo o publici. Ubeđeni smo da će sve biti fer i sportski. To što publika viče i govori, to je stvar koja je, eto, normalna u takvim utakmicama, samo nadam se da neće biti drugih incidenata. Siguran sam da će biti bučno, da će Hrvatska imati veliku podršku i mislim da treba normalno da igramo u takvoj atmosferi".

Posle duela sa Hrvatskom, reprezentaciju Srbije očekuje isto tako težak raspored, mečevi sa Švedskom i Islandom.

"Najteža grupa, nadamo se da možemo da je prođemo, ali biće izuzetno teško. I Island i Švedska su reprezentacije koje godinama igraju dobro. Mi na poslednja dva prvenstva nismo prošli ni grupu, sad nam je to prvi cilj i učinićemo sve da ga ostvarimo. Svaka utakmica, svaki bod i svaki gol mogu da budu važni, to smo iskusili i na prošlom Evropskom prvenstvu. Biće teško, ali borićemo se do kraja".