Crveno-beli dočekali iskusnog beka. Potpis ugovora posle lekarskog pregleda.

Dilema više ne postoji.

Iskusni Amerikanac Kevin Kresvel Rivers (31) postaće novi bek Crvene zvezde mts, što je klub sa Malog Kalemegdana i potvrdio.

Objavom na zvaničnom sajtu, crveno-beli su obavestili javnost da je bivši osvajač Evrolige doputovao u Beograd posle rastanka sa Ređo Emilijom i da su pred njim lekarski pregledi i potpis ugovora.

"Rivers će tokom nedeljnog popodneva i ponedeljka biti podvrgnut detaljnim lekarskim pregledima od strane medicinskog tima KK Crvena zvezda, imajući u vidu njegovu izričitu želju da nastupa za Crvenu zvezdu... Ako kompletni nalazi budu u skladu sa standardima KK Crvena zvezda, Rivers će zvanično postati igrač Crvene zvezde mts u ponedeljak", potvrdila je Zvezda.

Crveno-beli su dolaskom nekadašnjeg igrača Bajerna, Reala i Panatinaikosa ostvarili svoju davnu želju, jer su sa Riversom konkretno pregovarali i tokom sezone 2014/15, ali je on tada odlučio da ipak ostane u Americi i nastupa u razvojnoj NBA ligi.

Ove zime stvorili su se uslovi da Amerikanac iz Šarlota zaduži crveno-beli dres i da pojača konkurenciju na bekovskim pozicijama, iako je on u stanju da "pokrije" i ulogu krila.