Od 19 časova u "Pioniru" igra se veliki derbi 19. kola ABA lige, čiji ishod će bitno uticati na raspored ekipa u vrhu tabele, odnosno na parove polufinala plej-ofa.

Partizan (skor 12-6) - Budućnost (13-5)

Dva su scenarija pred ovu izuzetno atraktivnu i važnu utakmicu - ako budu slavili crno-beli, borba za drugo mesto, u kojoj će učestvovati i Cedevita, postaće potpuno otvorena, dok će u slučaju pobede Podgoričana, za Partizan biti praktično rezervisana četvrta pozija.

Samim tim, na vidiku će biti polufinale plej-ofa Crvena zvezda - Partizan.

Večerašnji rivali ove sezone su već odigrali dva teška, neizvesna meča. U polufinalu ABA Superkupa bilo je 90:87 za "plave" nakon produžetka, a dva meseca kasnije u "Morači" 75:71.

Međutim, u međuvremenu su i jedni i drugi napravili bitne promene u sastavima, a takođe su angažovali nove trenere. Andrea Trinkijeri vodio je Partizan protiv Budućnosti u prvom "krugu" takmičenja, dok Jasmin Repeša večeras prvi put vodi Budućnost protiv Partizana...

U odnosu na meč odigran 18. novembra u Podgorici, nova lica u Partizanu su Aleks Renfro i Nikola Janković, a kod aktuelnog ABA šampiona Noris Kol, Džejms Bel i Goga Bitadze.

UŽIVO

- "Starteri":