Vreme je za borbu za titulu!

Fajnal-for u Beogradu počinje!

Fenerbahče, branilac titule, u 18 časova će na parketu Štark arene zaigrati protiv izazivača - Žalgirisa. Taj duel daće ime prve ekipe koja će doći na korak do osvajanja turnira.

Iako je F4 jedno od najspecifičnijih takmičenja, sa ogromnim ulogom i sa samo 40 minuta prilike da se uđe u finale, a potom i osvoji, Fenerbahče je nesumnjivo favorit u večerašnjem okršaju. Ipak, ne bi trebalo smetnuti sa uma da je Žalgiris prošao 30 evroligaških kola i još četiri utakmice protiv Olimpijakosa da bi se domogao Beograda.

Beograd vri: Pesma Žalgirisa, Fenera... FOTO/VIDEO

I apsolutno je pokazao da zaslužuje mesto na F4.

Međusobni skor ovih ekipa u ligaškom delu je 1:1. Žalgiris je u Istanbulu pobedio 90:89, a Fenerbahče je trijumfovao u Kaunasu 85:78.

Fenerbahče nastupa četvrti (uzastopni) put na Fajnal-foru i večeras će igrati za svoje treće (takođe vezano) finale. Njegov trener, Željko Obradović, ima šansu da u Beogradu osvoji svoju DESETU titulu prvaka Evrope, ali insistira da o tome ne govori, fokusiran isključivo na današnju utakmicu.

Sa druge strane, Žalgiris je drugi put na završnom turniru, odnosno prvi put od 1999. kada je u Minhenu osvojio pehar prvaka Starog kontinenta.

Utakmica u Štark areni počinje u 18 časova, dok je drugo polufinale CSKA - Real zakazano za 21.

Pratite tekstualni prenos na MONDU!