Štapovi za pravljenje selfija, kišobrani i kacige za vožnju motocikla su samo neke od stvari sa kojima nećete moći da prođete kontrolu na ulazima u Arenu.

Od početka Fajnal for turnira Evrolige u Beogradu deli nas samo nekoliko dana. Već od srede očekuje se dolazak timova učesnika, kao i značajan priliv navijača, prvenstveno iz Rusije, Turske, Litvanije i Španije.

"Groznica" završnog turnira zahvatila je i Beograd, jer praktično nema čoveka koji je na bilo koji način povezan sa košarkom, a da ga rodbina, prijatelji ili poslovni saradnici ne opsedaju uz pitanje "da slučajno" neće moći da nabavi neku ulaznicu.

Onima koji imaju karte i planiraju da prisustvuju događaju godine u evropskoj košarci, Evroliga je namenila striktno uputstvo, koje se tiče pravila ponašanja u Štark Areni.

DECA I MALOLETNICI

Lica do 16 godina starosti moći će da uđu u Arenu samo sa drugom, punoletnom osobom. Deca do tri godine starosti u pratnji odrasle osobe, sa kojom će deliti sedište, imaju besplatan ulaz, dok deca starija od tri godine moraju da imaju zasebnu ulaznicu.

Lista predmeta koji neće smeti da se unesu je podugačka i većina ljubitelja košarke o mnogima verovatno i ne razmišlja, ali takođe ima i praktičnih stvari za svakodnevnu upotrebu, sa kojima će posetilac morati da se "rastane" na ulazu, ili će, pak, zajedno sa njima ostati ispred vrata najveće dvorane na Balkanu, pošto unutra nema predviđenih prostorija niti ormarića za privremeno odlaganje stvari.

Naravno, čitava procedura je postavljena da bi organizator mogao da garantuje bezbednost svim prisutnima.

Pre svega, zabranjeno je unošenje kovanog novca i sve što imate u džepovima, moraćete da ubacite u kutije postavljene od strane humanitarnih organizacija (što je potpuno OK). Za osveženje ili kupovinu suvenira planirajte gotov, papirnati novac, jer plaćanje karticama neće biti moguće.

Najveće dozvoljene dimenzije ručnih torbi su 40x40 centimetara, neće biti problema oko video kamera do 10 megapiksela, dok ćete u slučaju posedovanja kamere sa većom rezolucijom možda morati da ostavite organizatoru lične podatke.

Popularnim selfi štapovima apsolutno neće biti mesta u dvorani, pa će svi koji žele da fotografišu sami sebe - za uspomenu ili da bi se dičili na društvenim mrežama - morati to da urade "iz ruke".

Ovih dana u Beogradu su česte pojave kiše i pljuskova, ali sa kišobranom nećete moći na tribine Arene. Kao ni sa kacigom u rukama, ako kojim slučajem rešite da se dovezete na motociklu.

Podrazumeva se da je zabranjeno unošenje hrane, pića (naročito alkoholnih), flaša, limenki, upaljača, svih vrsta sprejeva, zapaljivih materija, narkotika, barjaka, lasera, a takođe i navijačkih rekvizita kao što su megafoni ili trube.

Zastave i transparenti su dozvoljeni ako ne prelaze dimenzije 1x2 metra i ne sadrže poruke političke, ksenofobične, homofobične i rasističke prirode.

Ulazi u Arenu biće otvoreni od 16 časova u petak, odnosno od 15 časova u nedelju, u oba slučaja je to dva sata pre početka prve utakmice.