Košarkaški savez Srbije produžio je saradnju sa kompanijom Roda.

Novim ugovorom je definisano da će "Roda" i u naredne tri godine pružati podršku tokom održavanja takmičenja, ali i dodatnih projekata koji imaju za cilj promociju košarke i sporta.

"Kada lideri u sportu i biznisu, Košarkaški savez Srbije kao jedan od najuspešnijih sportskih kolektiva i 'Roda' kao jedna od najuspešnijih kompanija u regionu dele zajedničke vrednosti - znanje, strast, disciplinu i na kraju zajednički uspeh onda saradnja koja se nastavlja predstavlja zadovoljstvo... Mi smo pobednički tim", izjavio je generalni direktor kompanije Mercator-S Entoni Sošić.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević je Sošiću poklonio dres sa potpisima reprezentativaca sa Prvenstva Evrope u Istanbulu 2017. godine kada je košarkaška reprezentacija Srbije osvojila srebro.

Tokom prethonde tri godine saradnje ostvareni su sjajni uspesi, kao što su srebrna medalja muške reprezentacije na Olimpijadi u Riju 2016. godine i Evrobasketu u Istanbulu 2017. godine. Zabeleženi su i uspesi ženske seniorske i juniorske lige, kada je osvojena bronzana medalja na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.