Bogdanović je krenuo na odmor, posle debitantske sezone i godine koja ostati upamćena.

Iza njega je 12 meseci za pamćenje. Sada je došlo vreme da odmori.

Jedan za drugim, nizali su se veliki događaji u karijeri Bogdana Bogdanovića u 2017. i 2018. godini. Prošlog proleća podigao je titulu Evrolige sa Fenerbahčeom, potom je bio lider reprezentacije u osvajanju evropskog srebra, pa je stigao u NBA, u kojem je odmah pokazao da je spreman za taj ogroman i težak korak.

U dresu Sakramento Kingsa prvi put je prošao terene najjačih timova na svetu, odigrao neke veoma zapažene partije i prosečno postizao 11,8 poena za 27,9 minuta na parketu. Uz to je učestvovao i u Ol-star vikendu i iz ruku Krisa Vebera dobio prestižni trofej, namenjen najboljem igraču "Rising stars" revije, u kojoj je bio predvodnik pobedničke ekipe.

Bila je to zaista Bogdanova godina.

Bogdan se "odjavio", a jedva čeka nazad u NBA Bogdan se "odjavio", a jedva čeka nazad u NBA Bogdan se "odjavio", a jedva čeka nazad u NBA Bogdan se "odjavio", a jedva čeka nazad u NBA Bogdan se "odjavio", a jedva čeka nazad u NBA Bogdan se "odjavio", a jedva čeka nazad u NBA Bogdan se "odjavio", a jedva čeka nazad u NBA Bogdan se "odjavio", a jedva čeka nazad u NBA Bogdan se "odjavio", a jedva čeka nazad u NBA Bogdan se "odjavio", a jedva čeka nazad u NBA

Ako njegove statističke cifre uporedimo sa učinkom drugih rukija, vidi se da je Bogdan osmi najefikasniji u tom društvu, iza lidera Jute i ove liste, Donovana Mičela sa 20,5 poena. Kada pogledamo njegove brojke detaljnije, ostaće upamćeno da je Bogdan pogodio 44 odsto šuteva iz igre, a 39 odsto pokušaja za tri poena. Takođe, prosečno je beležio po 3,3 asistencije, uz 2,9 skokova po utakmici.

Bogdan je odradio prvu sezonu svog trogodišnjeg ugovora sa Kingsima i prema njemu zaradio 9,4 miliona dolara. U takmičarskoj 2018/19 zaradiće okruglo devet miliona dolara.

Nekoliko dana nakon što je nakratko razdužio opremu Sakramenta i krenuo na zasluženi predah, Bogdanović se oglasio na svom Instagram nalogu i u poruci sažeo svoje utiske.

"NBA sezona broj jedan je arhivirana. Mnogo uspona i padova, ali i dalje sam ponosan na to koliko sam naučio u 78 utakmica, koliko sam odigrao ove sezone! Voleo bih da zahvalim svojim ljudima na podršci i na tome što su mi ovu godinu učinili još posebnijom! Sada je vreme za veliko leto i zaista sam uzbuđen. Ne mogu da dočekam početak rada na svojoj igri!", napisao je Bogdan.

Na leto će biti na novom početku, zreliji za važnu godinu. A, najbolje tek sledi.