Si Džej Mekalum kritički se osvrnuo na rang liste NBA igrača, koje veliki američki sajtovi objavljuju pred početak sezone.

Sajtovi ESPN i "Sports ilustrejtid" ovih dana u nastavcima objavljuju rang listu 100 igrača, za koje njihovi košarkaški eksperti smatraju da će obeležiti sezonu 2017/18.

Plasman na tim listama delimično je baziran na statistici, ali mnogo više na subjektivnim procenama šta i koliko bi neki igrač mogao da pruži u svom timu.

Bek Portland Trejlblejzersa Si Džej Mekalum je porukom na Twitteru stavio do znanja šta misli o takvim "analizama".

"Trebalo bi da i mi počnemo da rangiramo ove nejake novinare. Uz opise njihovih dobrih i loših strana, kao i sposobnosti da izmišljaju 'svoje izvore'", napisao je Mekalum.

[embed]https://twitter.com/CJMcCollum/status/907751903978692608[/embed]

Ovom sjajnom strelcu je novinarstvo jedna od delatnosti kojima voli da se bavi van terena, a svoje kvalitete na tom polju demonstrirao je u video intervjuu sa komesarom NBA lige Adamom Silverom, objavljenim na sajtu "Tribina igrača" u julu ove godine.

Mekalum je izabran za igrača koji je najviše napredovao u sezoni 2015/16, dok je minule sezone bio najprecizniji izvođač slobodnih bacanja u NBA ligi.

ESPN ga je na svojoj listi svrstao na 31, a "Sports Ilustrejtid" na 39. mesto.