"Najvažnije je da ima sigurnost. Sa tom visinom morate biti talentovani pred napadima. Ipak, on mora mnogo da radi", kaže trener Zvezde o svom "univerzalcu".

Aplauz kojim su navijači, saigrači i stručni štab ispratili Dejana Davidovca iz igre u finišu utakmice Zvezda - Igokea bio je jedan od najupečatljivijih momenata večeri u "Pioniru".

Krilni košarkaš Zvezde, kome nije strano da se i sa svojom visinom od 202 centimetra "spusti" na poziciju organizatora, odigrao je odličan meč protiv gostiju iz Laktaša i opet nagovestio velike mogućnosti.

Trener crveno-belih Dušan Alimpijević rekao je da momak rođen u Zrenjaninu 1995. godine igra sve bolje, ali i da ima još mnogo da radi.

"Rekao sam i posle Reala da on nije slučajno u Zvezdi. Tu se ne dešavaju slučajne stvari. Drugo, on jako dobro trenira, a treba da radi na mnogo stvari. Njegova prednost jeste ta polivalentnost i činjenica da može da pokriva više pozicija. To jeste njegov talenat. Ima dosta stvari kojima bi trebalo da se posveti ozbiljnije, na višem nivou i ide u dobrom pravcu, kao i ostatak mlađih igrača", rekao je šef struke Zvezde.

Upitan da li je Davidovca planirao na poziciji plejmejkera, Alimpijević je podsetio da ga je na tom mestu koristio i prošle sezone, kada su sarađivali u Železniku.

"Mislite na poziciji 'jedan'? U Superligi je sa FMP-om igrao na poziciji 'jedan', a ja sam tad bio trener".

O Radičeviću...

Davidovac je na poslednje dve utakmice odlično "uskočio" u ulogu Nikole Radičevića, koji i u Madridu i u Pioniru nije ulazio u igru posle loših partija. "Sve je to košarka i sve je to život, sa svim tim stvarima treba i da se bore. Gore - dole", rekao je Alimpijević o plejmejkeru.

Da li će ga i u budućnosti koristiti na tom mestu u timu? Nije isključeno...

"To nije njegova prirodna pozicija, ali dobro se snalazi. Najvažnije je da ima sigurnost 'na lopti' sa tom visinom, što je teško održivo, jer na tu visinu kad vam protivnička spoljna linija izađe agresivnije, morate biti zaista talentovani da ne gubite loptu. Ima sigurnost, a uz pritisak koji imate, morate mnogo i da 'čitate' napad, određene situacije... Razumem da on vama sad najviše upada u oko, zbog nekih poteza koje je napravio, ali generalno me pored njega raduje i pojavljivanje ostalih igrača, naročito mlađih", dodao je Alimpijević.

U osvrtu na utakmicu, trener Zvezde naglasio je da je Igokea ove sezone pobeđivala Cedevitu i Budućnosti i kritikovao je svoj tim zbog previše oscilacija.

"Što se nas tiče, u prvom poluvremenu smo 18 minuta igrali dobro, dva minuta neozbiljno, a u drugom deset minuta neozbiljno i osam-devet minuta da kažem dobro. Nama ovakvi periodi neozbiljnih minuta dolaze posle velikih utakmica u Evroligi i to su stvari kojima ćemo da se pozabavimo. Raduje me da i kada šut ne ide i kada odigrate loše ipak pobedite utakmicu. To je danas jedina dobra stvar", dodao je Alimpijević.