Ovu vest potvrdio je predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović preko Twitter naloga. Nikolić potpisao trogodišnji ugovor.

Rade Zagorac, pa Aleksej Nikolić.

Postao je već manir da transfere igrača objavljuje predsednik Partizana Ostoja Mijailović i to preko svog Twitter naloga.

Tako je Mijailović upravo objavio dobrodošlicu reprezentativcu Slovenije, plejmejkeru Alekseju Nikoliću, koji je prethodnih godina igrao u Nemačkoj.

Aleksej, dobrodošao u #KKPartizan!#MiSmoSpremnipic.twitter.com/1gyn7ovqkF

— Ostoja Mijailovic (@Ostoja1945) July 10, 2018

Novi plejmejker Partizana, rođen je 21. februara 1995. a u novoj sezoni će zadužiti crno-beli dres sa brojem 77. Potpisao je trogodišnji ugovor sa Partizanom.

Ovaj 23-godišnji košarkaš je od leta 2015. bio je u Bambergu, sa kojim je imao priliku da igra Evroligu, mada ne u važnoj ulozi.

Prošle sezone igrao je prosečno 12 minuta po utakmici, uz učinak od 2,6 poena i 1,7 asistencija.

Sa reprezentacijom Slovenije je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2017. godine.

U Bamberg, koji je višestruki prvak Nemačke, stigao je iz sarajevskog OKK Spars, gde je proveo četiri godine i bio lider juniorskog sastava, zajedno sa Đokom Šalićem. Prve košarkaške korake napravio je u Laškom i rodnoj Postojni.

- PRELAZNI ROK -

DOŠLI: Rade Zagorac, Aleksej Nikolić; produžili ugovore: Vanja Marinković; Ostaju: Novica Veličković, Banđa Si, Đorđe Gagić...

OTIŠLI: Mihajlo Andrić, Đoko Šalić, Obrad Tomić, Najdžel Vilijams-Gos...