Fudbaler Hala mora da završi profesionalnu karijeru zbog teške povrede zadobijene pre godinu dana

Igrač Hal sitija Rajan Mejson prinuđen je da završi profesionalnu fudbalsku karijeru u 26. godini. Takva odluka donesena je godinu dana posle teške povrede glave.

Mejson je u januaru 2017. na meču protiv Čelsija u Premijer ligi zadobio frakturu lobanje posle sudara sa Gerijem Kejhilom nakon čega je hitno operisan.

Njegov klub saopštio je da je igrač doneo odluku da završi karijeru, nakon što je posle opravka u razgovoru sa velikim brojem priznatih neurologa i neurohirurga dobio identičan savet da nije bezbedno da nastavi da se bavi fudbalom.

◾️ | It is with deep regret that the Club has to announce, following the head injury suffered on 22nd January 2017, @RyanMason is to retire from football with immediate effect ➡️ https://t.co/ccKiMlH6ZKpic.twitter.com/uNQ6mALO35

— Hull City (@HullCity) February 13, 2018

"Neumorno sam radio kako bih se vratio na teren. Nažalost, posle saveta eksperta, nemam drugu mogućnost nego da se povučem zbog prirode povrede. Zauvek ću biti zahvalan neverovatnom broju ljudi koji su mi pomogli da se oporavim od povrede opasne po život", naveo je Mejson.

Mejson je prošao mlađe kategorije Totenhema, a potom je nastupao za nekoliko nižerazrednih klubova u Engleskoj, pre nego što je na leto 2016. potpisao ugovor sa Halom.

On je upisao i jedan nastup za reprezentaciju Engleske, u martu 2015. godine na meču protiv Italije.