"Mislite da drugi domaćini Svetskog prvenstva to ne rade?", zapitao se Platini nakon što je priznao da sa na žrebu za Svetsko prvenstvo 1998. godine uradilo "dosta" toga da se Brazil i Francuska ne sretnu do finala.

Mišel Platini, bivši predsednik UEFA koji trenutno služi četverogodišnju suspenziju, je priznao da je korišteno malo "magije" da bi se na Svetskom prvenstvu 1998. povećale šanse da se Brazil i Francuska nađu u finalu.

Platini, koji je u to vreme bio član organizacionog odbora, je istakao da su se timovi koji su bili nosioci raspoređivali u grupe tako da se sudar Francuske i Brazila ne može dogoditi do finala.

Brazil se nalazio u grupi "A", što je bila standardna praksa za branioca titule, dok je Francuska bila u grupi "C" što je značilo da se ne mogu sresti do finala ako obe ekipe budu prve u svojoj grupi.

Na kraju se baš to i desilo, pa je Francuska predvođena Zinedinom Zidanom, koji je postigao dva gola, savladala Brazil (3:0) i postala svetski prvak.

"Francuska i Brazil u finalu, to je bio san svih nas", rekao je Platini za radio "Frans blu sport" i dodao:

"Bili smo malo 'lukavi'. Nismo proveli šest godina pripremajući se za Mundijal bez da nismo izveli neke 'sitnice'. Mislite da drugi domaćini Svetskog prvenstva to ne rade?", zapitao se Platini. Žreb je u prošlosti bio dirigovan kako se ekipe iz istih konfederacija ne bi našle u istoj grupi, dok je u Italiji 1990. godine šest nosilaca raspoređeno u grupe od "A" do "F".

I don't really understand what skulduggery Platini is congratulating himself on here. In 1986, 1990 and 1994 as well as 1998, hosts and champions were allocated in such a way that if they'd won their groups they wouldn't have met till the final.

— Jonathan Wilson (@jonawils) May 18, 2018

Engleska je kao domaćin bila raspoređena u "London grupu" na Mundijalu 1966. i Evropskom prvenstvu 1996. godine kako bi mogla sve mečeve igrati na "Vembliju".