"Vrata su ti zauvek zatvorena"

Karim Benzema i reprezentacija Frqancuske - završena priča. Zauvek. Bez obzira na njegove kvalitete.

Predsednik Fudbalskog saveza Francuske Noel Le Gre rekao je da se napadač Real Madrida Karim Benzema gotovo sigurno neće vratiti u reprezentaciju.

"Nemam ništa protiv Karima, oduvek se dobro ponašao u državnom timu, ali mislim da je završio sa reprezentacijom, pogotovo što u poslednje vreme nije dovoljno spreman", rekao je Le Gre francuskim medijima.

Benzema je poslednji put za reprezentaciju igrao u oktobru 2015. godine, a u ponedeljak se našao na listi od 30 kandidata za najboljeg fudbalera sveta u izboru Frans fudbala.

Benzema nije u dobrim odnosima sa selektorom Didijeom Dešanom, koji ga nije zvao u tim otkako je fudbaler rekao da je selektor popustio pod pritiskom rasističkog dela Francuske, kada ga nije uvrstio u ekipu za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Takođe, Benzemi nije pomoglo ni to što se sumnjiči da je učestvovao u ucenjivanju privatnim video snimkom saigrača iz reprezentacije Matjea Valbuene. Presuda o tome trebalo bi da bude saopštena u novembru.

"Tri ili četiri godine se taj slučaj vuče. Trebalo je da se reši ranije. Taj slučaj je svima otežao stvari", dodao je predsednik Fudbalskog saveza Francuske.

Benzema, koji je odigrao 81 utakmicu za reprezentaciju i postigao 27 golova, poručio je na društvenim mrežama da želi da ga Le Gre ostavi na miru.

"Gospodine Le Gre zaboravite me i ostavite me na miru. Francuska je svetski šampion i to je najvažnija stvar. Ostalo je beskorisno. Hvala", naveo je Benzema.

****************************************

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport