Kristijano Ronaldo još nije postigao gol u LaLigi ove sezone, a u subotu će tu "seriju" pokušati da produži Đene Dakonam.

Ovaj Togoanac je u centru pažnje ove sezone jer je štoper Hetafea visok samo 178 centimetara, najniži je u ligi, ali neprelazan.

U prva dva meseca sezone pored njega nisu uspeli da do gola signu vrhunski golgeteri poput Luisa Suaresa, Arica Adurisa, Maksija Gomesa, Bakambua.

Međutim, ono po čemu se ovaj 25-godišnjak posebno ističe je skromnost. Dok se drugi fudbaleri hvale vilama, zlatnim satovima i superautomobilima, on živi u malom stanu u predgrađu Madrida, a na treninge Hetafea ide vozom.

"Fudbal ne igram da bih bio poznat i slavan, već da bih pomogao porodici. Želim da se koncentrišem samo na fudbal, jer znam da je karijera kratka. U mojoj zemlji nema mnogo mogućnosti da se živi od rada, sve što zaradim u karijeri moram da čuvam za dane kada ne budem igrao fudbal", rekao je Dakonam.

U Hetafe je stigao proteklog leta iz belgijskog Sent Trudena, a pre koga je igrao dve sezone u španskom niželigašu Alkorkonu, takođe iz madridskog predgrađa.

Ima 35 nastupa za reprezentaciju Toga.