"Sve je ukazivalo na to da se neće dobro završiti. Međutim, voljni momenat i karakter mojih igrača danas je presudio i samo zbog toga smo prošli", kazao je trener Partizana na konferenciji za medije posle poraza od Malatije (1:0).

Fudbaleri Partizana prošli su u plej-of kvalifikacija za Ligu Evropa iako su večeras u gostima izgubili od Malatije 1:0. U prvom meču crno-beli su slavili 3:1.

Trener crno-belih Savo Milošević rekao je da je u večarnjem meču protiv ekipe iz Turske presudila volja i karakter njegove ekipe i istakao da su crno-beli zasluženo prošli u plej-of kvalifikacija za Ligu Evropa.

"Nismo najbolje odigrali prvo poluvremene, pogotovo nismo dobro počeli utakmicu. Rani gol i kako je sve to izgledalo na početku... Sve je ukazivalo na to da se neće dobro završiti. Međutim, voljni momenat i karakter mojih igrača danas je presudio i samo zbog toga smo prošli", rekao je Milošević novinarima posle utakmice.

"Ni u drugom poluvremenu nismo uspeli da uspostavimo igru, uspeli smo da sačuvamo gol, uspeli smo na volju i karakter da održimo utakmicu. Nismo imali sreće da postignemo gol, mislim da bi utakmica tada bila gotova, ali kada saberemo obe utakmice, mislim da smo zasluženo prošli dalje", rekao je trener Partizana.

Milošević je pre utakmice rekao da ekipe ne mogu da iznenade jedna drugu, pa je turske novinare zanimalo da li je Malatija iznenadila Partizan.

/STOJKOVIĆ NIJE TRAGIČAR VEĆ JUNAK: PARTIZAN U PLEJ-OFU!/

.flowplayer .fp-ui .ad-time:before { content: ': ' }

Izvor: MONDO/Arena Sport

"Pa i nije, ne mogu da se složim s tim. Mi jesmo nesmotreno primili gol, praktično ni iz čega. Znali smo da moramo da obratimo pažnju na njihovu brzinu, pretpostavili smo da ni Malatija neće napadati tokom cele utakmice jer fizički nisu spremni. Manje-više utakmica se odigrala u okvirima u kojima smo očekivali", rekao je Milošević i dodao:

"Rekao sam pre utakmice i da Malatija ima kvalitet i da će biti teška utakmica, to što je ekipa koja je u stanju da u bilo kom da gol, i to što je Malatija dala gol apsolutno se moglo očekivati".

Turske novinare su upitali Miloševića šta misli o suđenju, ali i o "odugovlačenju svojih igrača", što on nije želeo da komentariše.

/NEZADOVOLJNI U MALATIJI: ČIST PENAL NAM NIJE SVIRAN/

Novinare je potom zanimalo i šta misli o atmosferi na stadionu, pošto je pre meča rekao da crno-bele nijedna atmosfera ne može da uplaši.

"Ambijent je bio fenomenalan... Ova negativna pitanja... Obe ekipe su odigrale fenomenalnu utakmicu. Čestitam Malatiji na fenomenalnom ambijentu, odličnom stadionu... Mi smo uspeli da prođemo i sada ispada da moram da se pravdamo zašto smo prošli. Da je to uradila Malatija isto tako bi bilo zasluženo i ja bih prvi čestitao", rekao je Milošević.

Upitan da li je rani rani gol koji je postigla Malatija promenio taktiku Partizana, Milošević je odgovorio da nije.

/SAVO O RASIZMU: NIJE GA BILO, IMAMO TRI RASE U TIMU/

ARIS ILI MOLDE?

"Potpuno mi je svejedno. Bitno da oporavimo ekipu od svega ovoga. Neće biti lako ni sa jednom, ali mislim da nijedna od tih ekipa nije bolja od Malatije. Ako smo izašli na red sa Malatijom, možemo i sa njima", rekao je Milošević i dobio veliki aplauz turskih novinara.

"Od početka smo planirali da igramo tako kako smo igrali, uigrali smo srednju zonu i završili smo tako utakmicu, dogovor je bio šta god da se desi na terenu da ne menjamo ništa", rekao je on.

Trener Partizana je istakao da mu je žao što su se crno-beli i Malatija sastali u ovom krugu kvalifikacija.

"Obe ekipe imaju kvalitet za grupnu fazu Ligu Evropa. To što su oni nas delom nadigrali, kao što smo mi njih u Beogradu, ne treba da čudi", rekao je Milošević.

/PARTIZAN U PLEJ-OFU IPAK SA MOLDEOM/