"Svi oni su otvorili 'novu temu' koja se tiče spiska putnika za Svetsko prvenstvo", kazao je vršilac dužnosti selektora Srbije Mladen Krstajić o mladim igračima koji su nastupili na azijskoj turneji.

Reprezentacija Srbije vraća se sa azijske turneje neporažena - slavlje protiv Kine (2:0), pa remi sa Južnom Korejom (1:1) uz debije nekolicine mladih fudbalera kod vršioca dužnosti selektora Mladena Krstajića.

Ko će biti novi selektor? Znaće se "do kraja godine" kazao je sportski direktor Goran Bunjevčević, a ostaje da se vidi da li će "stalan posao" biti ponuđen baš Krstajiću.

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje promenio je formaciju, isprobao neke nove igrače koji do sada nisu igrali mnogo, ili nisu uopšte, a generalni utisak je da je Srbija ostavila dobar utisak na ove dve prijateljske utakmice.

"Misli da smo u meč ušli dobro pripremljeni, veoma koncentrisani. Momci su pokazali da su dobra grupa, i pored napornog puta, malo vremena za aklimatizaciju, pokazali su maksimalnu ozbiljnost i veliku profesionalnost na terenu i van njega. Veoma sam ponosan na njih. Stariji igrači su prihvatili mlađe, osetila se ta pozitivna atmosfera I na terenu, tako da pozitivan rezultat koji smo ostvarili je kruna takve atmosfere", naveo je Mladen Krstajić koji je rekao da je posebno srećan zbog jubileja Branislava Ivanovića koji je odigrao svoj 100. meč u dresu reprezentacije: "Želim mu da još dugo traje jer je pravi vođa".

Od igrača koji su osvojili titulu svetskog prvaka za uzrast do 20 godina na Novom Zelandu zaigrali su Miloš Veljković, Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Sergej Milinković-Savić, Marko Grujić, Predrag Rajković i Nemanja Maksimović.

"Cilj turneje je i bio da se mladi igrači ubace u vatru, da vidimo da li imaju kvalitet koji su i potvrdili. Svi oni su otvorili 'novu temu' koja se tiče spiska putnika za Svetsko prvenstvo. Ova turneja je uspela, Srbija je dobila još šest-sedam igrača na koje može da računa u budućnosti", naveo je Krstajić i osvrnuo se na težak posao koji čeka budućeg selektora naše zemlje:

"I ko god da bude vodio Srbiju u Rusiji, imaće slatke muke da izabere one koji će nas tamo predstavljati".

Koga biste vi želeli?

Ko umesto Muslina?
Veljko Paunović 39% 10807 Radomir Antić 21% 5728 Dragan Stojković-Piksi 14% 3868 Aleksandar Stanojević 11% 3092 Robert Prosinečki 9% 2349 Ivan Jovanović 3% 738 Ljubiša Tumbaković 2% 504 neki stranac (a da nije Prosinečki) 2% 475
Ko umesto Muslina?
Veljko Paunović Radomir Antić Dragan Stojković-Piksi Aleksandar Stanojević Robert Prosinečki Ivan Jovanović Ljubiša Tumbaković neki stranac (a da nije Prosinečki) ** Odgovor na pitanje je obavezan