Fudbaler koga je Zvezdan Terzić prozvao "srpski Luka Modrić" mora na operaciju.

Talentovani fudbaler Veljko Nikolić trebalo je da dobije šansu tokom priprema sa Crvenom zvezdom i, nezvanično, bio je blizu konkurisanja za rotaciju u narednoj sezoni, ali zbog peha neće putovati sa ekipom na drugi deo priprema u Austriji.

Nikolić će morati da se podvrgne lakšoj intervenciji - operaciji "kile" - koja će biti obavljena u petak u Beogradu, a sa sobom povlači i pauzu od nekoliko nedelja.

Takva situacija pokvarila je deo planova rukovodstvu, i uopšte stručnom štabu Crvene zvezde, pošto su planirali da u Austriji testiraju sposobnosti i kvalitet Nikolića, koji je prethodnih godinu i po dana proveo na pozajmici u filijali Grafičaru.

Bio je najbolji pojedinac "Zvezde B" i uskoro je trebalo da usledi konačna odluka da li će se vratiti u filijalu, koja je izborila plasman u Prvu ligu Srbije, ili će konkurisati kod Milojevića.

Povreda će svakako otežati tu računicu...

"Veljko Nikolić mora da postane srpski Luka Modrić, ima nešto što ne može da se nauči, u prijemu tri rešenja i okretanje licem ka golu. Radiće i na fizičkom ojačanju, potrebno mu je oko dva kilograma mišićne mase", rekao je Zvezdan Terzić pre godinu dana.

Podsetimo, fudbaleri Crvene zvezde borave na Zlatiboru, a od srede će im se pridružiti i Lorenco Ebisilio koji je dobio nekoliko dana više slobodno.