Švedski fudbaler je veliki ljubitelj ekskluzivnih supersportskih automobila.

View this post on Instagram

@iamzlatanibrahimovic's Ferrari Monza SP2 . . . [Photo By @ferdi_piace @zlatannews @rossoautomobili] . . . #ferrari #monza #sp1 #monzasp1 #ferrarimonza #ferrarimonzasp2 #sp2 #monzasp2 #ferrarimonzasp1 #onlymonza #cars #supercar #hypercars #red #luxury #ferrarisp1 #ferrarisp2 #sp1monza #sp2monza #carlifestyle #carswithoutlimits #arabmoneyofficial #carsofinstagram #carlovers #carlife #musclecarfanatics

A post shared by Ferrari Monza SP1 & SP2 (@only_monza) on May 11, 2020 at 3:08am PDT

Bogastvo Zlatana Ibrahimovića procenjuje se na preko 200 miliona dolara, što je više nego dovoljno da mu omogući da uživa u svom hobiju - kupovini skupocenih superautomobila.

Najnoviji model u njegovoj impresivnoj kolekciji je izuzetno redak Ferrari Monza SP2, čija početna cena iznosi čak 2 miliona dolara.

Ibrahimović je iskoristio lepo vreme da se provoza ovim ekskluzivnim sportskim kabrioletom ulicama glavnog grada Švedske:

[embed]http://youtu.be/kbOZRs3MerY[/embed]

Ferrari Monza SP1 i Monza SP2 dizajnirani su po ugledu na trkačke automobile ovog proizvođača iz polovine 20. veka, kao što je Ferrari 166 MM iz 1948.

Oba modela ispod poklopca motora kriju, kako proizvođač kaže, "najsnažniji V12 koji je Ferrari ikad napravio".

U pitanju je 6.5 litarski agregat sa 810 ks (603 kW) i 719 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Automobili su u stanju da 0-100 km/h stignu za samo 2,9 s, a 0-200 km/h za 7,9 s. Maksimalan brzina iznosi 300 km/h.

Ferrari će ukupno napraviti svega 499 primeraka ovih ekskluzivnih modela a švedski internacionalac je jedan od srećnika koji može da se pohvali da poseduje jedan od njih.

Ibrahimović je poznat kao veliki ljubitelj ekskluzivnih supersportskih automobila, a ranije je viđen kako vozi LaFerrari i Porsche 918 Spyder.