"Šalu na stranu, svima nam je nedostajala lopta u prethodnom priodu", ističe Zvezdin univerzalac uoči odlaska na Kipar, gde crveno-bele čeka rad na sticanju kondicije.

Fudbaleri Crvene zvezde okupili su se prošlog utorka na stadionu Rajkmo Mitić, a već u nedelju putuju na Kipar, gde ih u Pafosu čeka rad na sticanju kondicije.

Taj deo priprema najteže pada većini profesionalnih sportista, ali ne i Marku Gobeljiću, univerzalcu crveno-belih spremnom da u svakoj utakmici pretrči brojne kilometre.

"Lično mi ne pada taj prvi deo priprema teško kao ostalim igračima, volim da trčim i mogu mnogo da izdržim. Meni će možda sa loptom biti nešto teže... Šalu na stranu, svima nam je nedostajala lopta u prethodnom priodu. Lično su mi mnogo nedostajali i treninzi i druženje, kao i naši navijači na tribinama. Jedva čekam da počne prolećna sezona", istakao je (po zvaničnoj poziciji) desni bek za klupski sajt i dodao:

"Moramo da budemo spremni na sva iskušenja koja su pred nama, to se očekuje od svakog igrača Crvene zvezde, da u svakom trenutku daje sve od sebe za dres koji nosi, kako na utakmicama tako i na treninzima. Sada nam je posebno potrebno snage pred prvi deo priprema na Kipru, jer se one sastoje od onog što igrači generalno najmanje vole, rad na trčanju i na snazi. Moramo da preguramo to i da budemo spremni da čak i u prijateljskim utakmicama budemo maksimalno izdržljivi".

Gobeljić: Volim da trčim, ali kad dođe lopta... Gobeljić: Volim da trčim, ali kad dođe lopta... Gobeljić: Volim da trčim, ali kad dođe lopta... Gobeljić: Volim da trčim, ali kad dođe lopta... Gobeljić: Volim da trčim, ali kad dođe lopta... Gobeljić: Volim da trčim, ali kad dođe lopta... Gobeljić: Volim da trčim, ali kad dođe lopta... Gobeljić: Volim da trčim, ali kad dođe lopta... Gobeljić: Volim da trčim, ali kad dođe lopta... Gobeljić: Volim da trčim, ali kad dođe lopta... Gobeljić: Volim da trčim, ali kad dođe lopta... Gobeljić: Volim da trčim, ali kad dođe lopta... Gobeljić: Volim da trčim, ali kad dođe lopta... Gobeljić: Volim da trčim, ali kad dođe lopta... Gobeljić: Volim da trčim, ali kad dođe lopta...

Zvezdini fudbaleri na pauzi su bili od 14. decembra.

"Mi smo od svih ekipa u domaćoj ligi imali najteži raspored, odigrali smo čak 38 utakmica, odmeravali smo snage i sa jakim evropskim ekipama i zato smo se možda i najviše od svih obradovali pauzi koja je sada već za nama. Iskoristili smo priliku da napunimo baterije i sada smo krenuli u ove pobede. Sigurno nam je prijala pauza, ali nam je svima mnogo drago što smo ponovo zajedno i što svim snagama koračamo ka cilju koji smo pred sebe postavili još na početku sezone, a to je osvajanje 'duple krune'. Situacija u Ervropi nam se otvorila, zabeležili smo dobre rezultate i doveli sebe u situaciju da možemo da ostvarimo i uspeh u evropskim okvirima", zadovoljan je Gobeljić.

Podeljeni u tri grupe, fudbaleri Crvene zvezde od utorka na smenu odlaze u Zavod za sport i medicinu na Košutnjaku gde obavljaju neophodne medicinske analize. Dok je jedna grupa na testiranjima, ostali imaju redovan trening.

[embed]http://youtu.be/uL5BiTtOI5M[/embed]

Izvor: YouTube