"Pacove, reci mi to u lice!", vikao je Stefan Savić u svlačionici Atletiko Madrida kada je čuo kako ga kondicioni trener ogovara pred saigračima. Da li je to uzrok potpunog raspada ekipe u Torinu? Uz Ronalda, naravno...

Malo koji tim u Evropi je imao problema s povredama ove sezone kao Atletiko.

Ekipa "uskog" igračkog kadra, gde je manje od dvadesetak fudbalera u rotaciji Dijega Simeonea, imala je ove sezone mnogo pehova i čak 42 povrede prvotimaca, što je unelo tenzije u svlačionicu i preispitivanje rada na treninzima.

I do sukoba! Španski mediji prenose da je posle meča sa Leganesom u Primeri (1:0), a sve pred revanš meč sa Juventusom u Ligi šampiona (0:3), došlo je umalo do ozbiljnog fizičkog suočavanja Stefana Savića i kondicionog trenera Oskara "El Profe" Ortege, iako je u prvi mah izveštavano o čarkama sa Dijegom Simeoneom.

"Ovaj momak se ne kreće mnogo", rekao je navodno Ortega, što je razbesnelo reprezentativca Crne Gore koji je potom nasrnuo na čoveka u kog "Čolo" ima mnogo poverenja.

"Šta si to rekao o meni? Reci mi to u lice, pacove", uzvratio je Stefan Savić koji je potom krenuo da udari Ortegu, međutim umešali su se saigrači i sprečili "pesničenje", da bi Crnogorac potom bacio flašu na trenera, ali je razbio samo televizor.

"Frka" u svlačionici trajala je toliko dugo da su pojedini fudbaleri otišli po Simeonea, koji je u tom trenutku davao izjavu za medije, da bi potom pozvao Savića na razgovor.

Španski mediji prenose da su potom obavili temeljan razgovor, ali jasno je koliko je ovo uticalo na atmosferu u ekipi pred odlučujući meč u Ligi šampiona, gde nije bilo Savića, ali u kom su "jorgandžije" delovale kao bez prave želje i volje.

Zbog povreda Atleti nije imao levog beka za gostovanje Juventusu u Ligi šampiona, što mnogi smatraju kao jedan od razloga za debakl u Torinu i ispadanje iz takmičenja.

Videćemo da li će se nešto menjati na "Vanda Metropolitanu" i da li će Dijego Simeone promeniti kondicionog trenera, mada mu je posle objavljivanja ovih informacija u javnosti pružio podršku, ocenjujući "profesora" kao najboljeg na svetu.

Stefan Savić je od 2015. godine u Atletiku i ove sezone je odigrao 15 utakmica u Primeri, a ukoliko "Čolo" ostane uz Ortegu, verovatno će potražiti novu sredinu.