Aktobe će zbog neizmirenih dugova prema Nemanji Nikoliću imati šest bodova manje. Pravdu za fudbalera Partizana isterala FIFA.

Nemanja Nikolić (26) bio je u centru pažnje tokom prvog poluvremena četvrtfinalne utakmice Kupa Srbije između Partizana i Napretka. Dan kasnije, opet je u žiži interesovanja, ali u Kazahstanu.

Pošto ga je trener crno-belih Žarko Lazetić, uprkos tome što je bio jedan od boljih u ekipi, zamenio zbog nediscipline, dan kasnije stiglo je i objašnjenje.

Naime, Nikolić se oglušio o nalog šefa stručnog štaba, uz dodatak da ga zameni ako nije zadovoljan. Lazetić ga je "poslušao", a zbog toga je napadač Partizana, prema navodima "Sportskog žurnala", razbio staklo na vratima kruševačkog stadiona.

Lazetić strog od početka: Nikolića poslao pod tuš

Taman kada se slegla prašina, iz sedišta FIFA je stigla vest da će kazahstanskom Aktobeu biti oduzeto šest bodova, jer Nemanji Nikoliću nisu isplaćena dugovanja. Napadač Partizana pravdu je potražio preko Svetske fudbalske federacije i pronašao ju je.

Uprava Aktobea nije isplatila Nikoliću dugovanja iz perioda tokom 2016. dok je branio boje kazahstanskog kluba, pa je zbog toga usledila tužba. Usledila je očekivano oštra kazna FIFA.

Inače, Kazahstanci i u februara kažnjeni oduzimanjem bodova iz istog razloga. Tada zbog tužbe Ajudelea Adeleijua.

Nikolić je u karijeri igrao za Grbalj, Rostov, Aktobe, Spartak i Partizan.