Volkswagen će u narednih nekoliko godina lansirati pregršt električno pokretanih automobila. Celu ovu električnu priču će započeti serijska verzija studije I.D. Reč je o hatchbacku koji će dimenzijama biti nešto manji od Golfa, a sada saznajemo da Nemci spremaju još manji električni model. Šef Grupe Volkswagen Herbert Diess je na godišnjoj konferenciji za medije izjavio da će platforma za električne automobile, odnosno MEB biti prilagođena i za “mala gradska vozila.” Štaviše, Diess je otkrio da bi prvi “sub-I.D. hatchback”, odnosno model manji od I.D.-a na tržište trebalo da stigne 2023. Takođe, rekao je da je rad na ovom automobilu već počeo.

Razlog za pomalo kasni dolazak malog gradskog električnog automobila verovatno leži u trenutnoj ceni električno pokretanih automobila. Drugim rečima, u VW-u će malo pričekati da cena električnih pogona bude nešto niža, kako cena malog gradskog modela ne bi bila previsoka za kupce takvih vozila. Paralela se može povući i s planom elektrifikacije Grupe VW. Konkretnije, prvo će na tržište stići Audi E-Tron i Porsche Taycan, a zatim će ih slediti druge, cenom pristupačnije marke iz grupacije.

Na kraju dodajmo da za sada nema drugih informacija o ovom malom električnom modelu. Neki nagađaju da bi moglo da se radi o malom crossoveru, a uvek postoji mogućnost da će se raditi o nekoliko karoserijskih verzija istog modela.

Izvor: Autonet.hr

Render: arhiva Autoblog.rs / Autobild.de