Hasegava: Biće još jedan težak vikend u Rusiji Šef Honde za Formulu 1 Jesuke Hasegava predvideo je još jedan težak vikend za njegov tim u Sočiju.

Meklaren još nije osvojio nijedan bod ove sezone, a prethodne dve trke, nijedan od vozača nije završio.

“Posle trke u Bahreinu, imali smo dva dana napornog i delotvornog testiranja. Svi dajemo sve od sebe da napredujemo, svi smo rešeni da prevaziđemo probleme. Ali, u Rusiji će biti teško, priroda ove staze nam ne odgovara, ima duge pravce i veoma oštre krivine, odnosno, stalno je stop-start”, objasnio je Japanac.

Sa druge strane, Fernando Alonso je počeo pripreme za Indy 500, na kojem će učestvovati ove godine. Prošle godine, oba Meklarena su osvojila bodove u Rusiji.

Izvor: Sportklub.rs

Volf: Elimisaćemo slabosti za Rusiju

Jedan od čelnika Mercedesa Toto Volf priznao je da su njemu i timu veoma teško pali porazi od Ferarija u dve od prve tri trke u sezoni.

Zato se ova ekipa užurbano priprema za četvrti obračun sezone u Rusiji.

“Posle svakog trkačkog vikenda, podvlači se linija. Veoma je bolno da izgubite trku kao što smo je mi izgubili u Bahreinu. Ne mogu da kažem da je marginalan poraz, jer za sve postoji razlog. Zato ćemo se potruditi da eliminišemo sve slabosti pred Rusiju. Ne smemo da patimo zbog poraza nego da radimo da bismo došli do novih pobeda”.

Ipak, Toto Volf ne postavlja svojim vozačima imperativ pobede.

“Naravno, drugo ili treće mesto nije katastrofa. Ove sezone imamo nekoliko timova i nekoliko bolida koji su sposobni da dođu do pobede. Ali, kao što sam rekao, moramo prvo da očistimo svoje, pa da gledamo u tuđe dvorište”, jasan je Volf.

Izvor: Sportklub.rs

Izvor: AutoBlog

Reply
Share this

Leave a Reply