Fors Indija – novi sponzor i upečatljiva boja bolida

Fors Indija će u novoj sezoni Formule 1 imati potpuno nov i jedinstven izgled bolida.

Dve nijanse roze i srebrna boja nova su obeležja Fors Indije koja se uz novi izgleda bolida pohvalila i saradnjom sa Best voter Tehnolodži timom – liderom na evropskom tržištu kada je u pitanju tehnoligoja vezana za snabdevanje vodom.

Fors Indija se u poslednjih deset godina razvila u jedan od najprepoznatljivijih sportskih brendova, bolide ovog sjajnog tima voziće u 2017. Serhio Perez i Esteban Okon i sigurni smo da ćete ih bez problema uočavati na stazi tokom praćenja trka na kanalima Sport Kluba.

Izvor: Sportklub.rs

Gospodo sa “Albert parka”, da se niste malo zaneli?

Aktuelni šampion Formule 1 Niko Rozberg završio je karijeru samo pet dana posle osvajanja titule, ali izgleda da nisu svi obavešteni o tome.

Na stazi „Albert park“ za desetak dana biće označen početak akcije u ovogodišnjem šampionatu, a pripreme u Melburnu su već u toku.

Međutim, organizatori su se malo zaneli i Rozberga vratili iz penzije, o čemu svedoči fotografija koju je ekipa Red Bula objavila na svom Tviter profilu.

I nisu učinili samo to, već su nemačkog automobilistu prebacili u austrijski tim, a mesto su mu našli između Maksa Ferstapena i Danijela Rikarda. Redosled garaža je takav da je pored Red Bula stavljen Mercedes, ali se na fotografiji samo vidi deo Valterija Botasa.

Da li su organizatori Velike nagrade Australije želeli nešto da poruče ili su zaboravili da se Rozberg povukao, ostaje da se vidi.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 počinje 26. marta, a moći ćete da ga pratite direktno i ekskluzivno na Sport klubu.

Izvor: Sportklub.rs

Fetel: Dobro smo zamaskirali promene

Ferari je postizao odlične rezultate na završnim testiranjima u Barseloni, a četvorostruki svetski šampion Sebastijan Fetel ističe da su u timu sa promenama počeli još prošle sezone.

– Ove godine smo se bolje pripremili, jer smo odradili veći broj izlazaka na pistu. Tim je u boljoj formi, ali i naučili smo puno iz sezone 2016. Ako pogledate rezultate tada, može se reći da nismo imali uspeha… Ono što se dešavalo u pozadini nam je bilo veoma značajno. Sada nam ostaje da čekamo prvu trku u Malburnu kako bi sve to i potvrdili – rekao je Fetel.

Za razliku od njegove prve sezone u Ferariju, kada je uspevao da dođe do pobeda, prošle sezone “crni konjić” bio je u dubokoj senci prvenstveno Mercedesa, a čak i kada je “Srebrna strela” kiksirala italijanska ekipa gubila je bitku sa Red Bulom.

– Naučili smo veliki broj lekcija na polju organizacije, gde smo svi napravili određene pomake. Eto, 2015. ja sam lično imao dobru godinu jer sam počeo ponovo da pobeđujem. Već 2016. nismo ostvarili rezulate koje smo želeli. Sada smo se unapredili na više bitnih tačaka.

Izvor: Sportklub.rs

Maks: Nisam previše zabrinut

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da nije previše zabrinut time što njegov tim zaostaje za Ferarijem i Mercedesom na predsezonskim testiranjima.

“Nisam zabrinut. Koristimo ovo testiranje baš za to, da testiramo razne delove i deliće i ne obaziremo se previše na vreme i na rezultate. Ništa ozbiljno nije problematično, sve što se dešava, možemo da rešimo do Melburna”.

Holanđanin je ubeđen da rezultati na testiranjima nikako ne određuju poredak u sezoni.

“U testovima nikada ne pokažete sve što imate. Siguran sam da i Meklaren i Vilijams imaju još mnogo toga u arsenalu i da će to pokazati tek u Melburnu. Samo se Melburn računa”, jasan je Ferstapen.

Izvor: Sportklub.rs

Izvor: AutoBlog

Reply
Share this

Leave a Reply