Botas: Očekujem da se tokom leta reši situacija sa ugovorom

Vozač Mercedesa Valteri Botas nema ugovor za 2022. godinu, a ista je situacija i sa njegovim timskim kolegom Luisom Hamiltonom. Obojica očekuju da uskoro pregovaraju sa Mercedesom o nastavku saradnje, a Finac je u intervjuu za sajt Formule 1 rekao da očekuje da to bude u narednih nekoliko meseci.

Kako prenosi Sport Klub, Valteri kaže da još nije bilo nikakvih razgovora o novom ugovoru i da je to zato što je šampionat veoma zahtevan. Kaže da se trenutno svi fokusiraju na nastupe što je glavna stvar.

„Doći će trenutak za pregovore. Nije ih još bilo, ali i vreme leti posebno kada imamo tri uzastopne trke u tri sedmice. Očekujem da u narednom mesecu počnemo da pričamo. Znam iz ranijeg iskustva da što pre to sredimo utoliko bolje za sve. Uskoro će doći vreme, ali ne još„, kaže Valteri Botas za portal Formule 1.

On očekuje da još nekoliko godina vozi u Formuli 1 i ubeđen je da ima šta da ponudi u najbržem cirkusu na svetu.

„I dalje uživam u Formuli 1 i uživam u trkanju. Uživam kao u, na primer, mojoj prvoj godini sa Mercedesom. Imam još koju dobru godinu pred sobom. Osećam da mogu da napredujem u nekim segmentima. Daleko sam od najstarijeg vozača, tako da i dalje imam vremena u teoriji. Međutim ko zna šta budućnost donosi, idem vikend po vikend i videćemo„, kazao je Botas.

Botas u avgustu puni 32 godine, a aktuelna sezona mu nije baš najbolja jer je tri puta bio treći, dva puta se povukao sa trka, a u Azerbejdžanu je bio tek 12. To ga stavlja tek na šesto mesto u generalnom plasmanu.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: Bryn Lennon/Getty Images

Magnusen: Vraćam se ako pozovu Red Bul ili Mercedes

Kevin Magnusen, danski vozač, se posle sedam sezona u Formuli 1 vratio u Sjedinjene Američke Države gde učestvuje u IMSA šampionatu.

Posle godina u najbržem cirkusu kada nije imao konkurentan bolid za borbu za najviši plasman u Americi se konačno ponovo bori za pobede. To je i glavni razlog što ne razmišlja o povratku u Formulu 1.

„Da me pozovu Mercedes ili Red Bul, ne bih rekao ne“, nasmejao se Magnusen i dodao „Svi znamo da se to neće dogoditi. Kao što sam i ranije govorio, drago mi je što sam bio deo Formule 1. Ne dobije mnogo, čak ni vrhunskih vozača priliku da bude deo tog karavana“.

Za Has tim, čiji je deo bio Magnusen, ove godine voze Rus Nikita Mazepin i Nemac Mik Šumaher, sin slavnog Mihaela. Međutim, do sada nisu uspeli da osvoje nijedan poen.

„Znam da nije baš sjajna situacija u timu. Žao mi je zbog toga. Za mene će Has uvek biti kao porodica i iskreno im želim sve najbolje u nastavku sezone“.

Izvor: Sportklub.rs

U Sarajevu žele ‘Ulicu Mihaela Šumahera’

Grupa mladih Sarajeva pokrenula je inicijativu da jedna ulica u ovom gradu ponese ime po Mihaelu Šumaheru.

Grupa mladih koja je imala priliku da upozna slavnog vozača Formule 1 tokom njegovih poseta Sarajevu pokrenula je ovu inicijativu, a sada su na potezu gradske vlasti, izveštava N1. Šumaher je Sarajevo posetio dva puta, 1996. i 1998. godine kada je između ostalog pružio podršku deci kojoj je potrebno lečenje.

Opštinski odbor Novog Grada podržao je ovu incijativu za koju tvrde da će se odvijati po ubrzanoj proceduri.

Izvor: Sportklub.rs