Horner: Nećemo Alonsa, ne želimo haos u timu

Šef ekipe Red Bula Kristijan Horner odbacio je mogućnost da naredne sezone sarađuje sa Fernandom Alonsom.

Otkako je objavljeno da će Danijel Rikardo napustiti ekipu po okončanju sezone, licitira se ko bi mogao da ga zameni. Spominjao se Karlos Sains junior, ali se ta opcija čini malo verovatnom.

Na pomen Fernanda Alonsa, Horner je jasno stavio do znanja da se ni to neće desiti.

"Poštujem Fernanda, odličan je vozač, fantastičan. Ali teško da će se ta saradnja ostvariti. On izaziva haos gde god da se pojavi. Nisam siguran da bi za tim bilo najbolje da dođe", kazao je prvi čovek Red Bula.

Jedna od opcija je i da se timu priključi neko od mlađih vozača.

Izvor: Sportklub.rs

"Laudin život je visio o koncu"

Doktori koji su operisali trostrukog svetskog šampiona Nikija Laudu, kojem je prošle nedelje bila potrebna transplantacija pluća, objavili su da on bez operacije ne bi preživeo više od nekoliko dana ili nedelja.

Lauda se trenutno oporavlja u rodnoj Austriji, posle hitne operacije na koju je morao jer mu je pozlilo tokom odmora, a očekuje se da će se potpuno oporaviti.

Marko Idzko, čelnik odeljenja za pulmologiju u bolnici u Beču, otkrio je da se kod Laude razvio hemoragični alveolitis i da je zbog toga morao da bude operisan.

„U pitanju je bilo zapaljenje alveola, koje je pratilo krvarenje plućne maramice i respiratornog trakta“, rekao je Idzko.

Pošto mu je pozlilo, Lauda je podvrgnut mosupresivnoj terapiji, koja je dovela do poboljšanja njegovog stanja, ali je na njega uticala i aktuvna bolest pluća.

„U takvim situacijama dolazi do uništenja i gubitka funkcija plućne maranice, a bolesnik više ne može da apsorbuje dovoljno kiseonika kroz pluća“, naglasio je Idzko, koji je dodao i da takav scenario ima visok procenat smrtnosti.

Pošto su opcije lečenja takve situacije kod Laude bile ograničene, on je morao da bude priključen na aparat za disabnje, a potom su mu bila potrebna i nova pluća. Legendarnom Austrijancu je rečeno da ima samo nekoliko dana da živi ukoliko transplantacija ne bude obavljena, ali je na kraju došlo do željenog ishoda.

Pacijenti posle transplantacije mogu da napuste bolnicu dve ili tri nedelje posle operacije, ali bi Laudin boravak u njoj mogao da bude produžen zbog činjenice da je bio na intenzivnoj nezi. Doktori su naglasili da će Austrijanac moći normalno da se vrati na posao, kao i da nastavi život bez ikakvih problema. Lauda trenutno obavlja funkciju neizvršnog čelnika Mercedesa.

Izvor: Sportklub.rs