Fetel: Timska naređenja nisu zapisana u kamenu

Kako prenosi Sport Klub, Sebastijan Fetel na Velikoj nagradi Rusije u Sočiju nije poslušao timsku naredbu da propusti Šarla Leklera. Nemac je kasnije imao problema sa kočnicama zbog čega je završio trku, a ni Lekler nije pobedio već je bio treći iza Hamiltona i Botasa.

Situacija u Ferariju nije najsjajnija. Iako je italijanski tim mnogo bolji u drugom delu sezone i njegovi vozači su uspeli da vežu trijumfe u Belgiji, Italiji i Singapuru. Ferarijevi vozači su bili veoma brzi i u Sočiju, ali strategija tima se nije poštovala i Sebastijan Fetel nije hteo da propusti timskog kolegu Šarla Leklera.

"Pričali smo o tome, više puta. Pričali smo jedan sa drugim, možda drugačije nego što ljudi misle ali mislim da je prilično jasno. Ništa nije zapisano u kamenu i mislim da to nije neophodno. Verovatno postoje neke stvari koje je trebalo da uradimo bolje ali jedva čekamo Japan i ostale trke. Nisam toliko zabrinut", rekao je Sebastijan Fetel pred trku u Japanu.

Lekler je inače tokom ove sezone devet puta bio brži od Fetela u kvalifikacijama, a u poslednje četiri velike nagrade je imao pol poziciju. Sebastijana su pitali da li je to bio razlog da ne propusti mladog Monegašanina u Sočiju.

"Ne uopšte. Očigledno je da nisam srećan što sam sporiji, bez obzira da li je trening, kvalifikacije ili trka uvek je bilo isto, ne samo ove godine nego i ranije. Imam problema ove godine sa bolidom što mi nije dozvolilo da pružim najbolje izdanje. Ne bih rekao da bi iko drugi vozio išta bolje ovaj bolid. Šarl je odličan, ali mislim da je to najviše trka protiv samog sebe najpre pa onda trka sa ostalima", rekao je Fetel.

Kako će Ferari izgledati u Japanu možete da vidite na kanalima Sport Kluba već u petak rano ujutru.

Izvor: Sportklub.rs

Lekler: Problema nema, zna se da je tim prioritet

Vozač Ferarija Šarl Lekler istakao je da je rešio sve nesuglasice sa timskim kolegom Sebastijanom Fetelom pred trku za Veliku nagradu Japana.

Od početka ove sezone bilo je mnogo varnica između dvojice vozača, a do kulminacije je došlo na Velikoj nagradi Rusije. Nemac u Sočiju nije poslušao naredbe da propusti svog timskog kolegu u trenutku kada je vodio. Fetel je kasnije odustao zbog kvara, dok je mladi Monegašanin zauzeo treće mesto

"Bilo je nesporazuma, ali održali smo sastanak. Svima se činilo da je reč o nečemu ozbiljnom, ali zaista nije bilo tako. Sada je sve kako treba", rekao je Lekler.

"Prioritet je da tim dobro prođe. Sebastijan želi da pobedi mene, ja želim da pobedim njega, ali želimo da uspemo kao tim. Mislio sam da se od početka sezone zna da moramo da poštujemo naredbe koje dobijamo. To izgleda nije bilo jasno svima na početku trke. Najvažnije je da smo razgovarali o tome i da se slična situacija više ne ponovi".

Posle trke u Sočiju, Fetel je otputovao u Maranelo gde se sastao sa Matijom Binotom. Lekler u ponedeljak nije bio sa njima.

"Imao sam neke obaveze. Nismo se sastali sva trojica. Razgovarao sam sa Matijom, a on sa Sebom, Kao što sam rekao, sve je u redu".

Trka za Veliku nagradu Japana na programu je predstojećeg vikenda, a kompletnu akciju sa Suzuke moći ćete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Izvor: Sportklub.rs

Tajfun pomera program na Suzuki - odluka u petak

Odluka o potencijalnom odlaganju kvalifikacija za Veliku nagradu Japana zbog tajfuna Hagibis biće doneta u petak, saopštili su organizatori.

Očekuje se da oluja južnu obalu ostrva Honšu zahvatiti u subotu.

"Trudimo se maksimalno da nam tajfun ne poremeti planove. Ipak, bezbednost navijača, takmičara i svih koji će se naći na stazi u Suzuki je prioritet", navodi se u saopštenju, u kome se dodaje da se prati tajfun i to koliko bi mogao da utiče na program.

Kako se navodi, postoji mogućnost da se otkažu kvalifikacije, ali će odluka biti doneta u petak. Za sve će se pitati lokalne vlasti, koje odlučuju da li će zatvoriti stazu.

Zbog tajfuna su već odložena dva meča Svetskog prvenstva u ragbiju.

Izvor: Sportklub.rs