Fetel: Ferari mora da se dokaže u poslednjim trkama

Iako Sebastijan Fetel zaostaje 67 bodova za Luisom Hamiltonom u Svetskom šampionatu Formule 1 Nemac veruje da i dalje ima šanse za titulu kao i da Ferari u poslednje četiri trke mora da se dokaže.

Do kraja šampionata Formile 1 ostaje da se vozi samo još u Sjedinjenim Državama, Brazilu, Meksiku i Abu Dabiju. 100 poena je ostalo na raspolaganju Sebastijanu Fetelu, a on ima pred sobom Luisa Hamiltona koji je u prednosti 67 poena.

U Japanu je Ferari bio katastrofalan jer je završio iza Mercedesa i Red Bula koji su zauzeli prve četiri pozicije.

"Mislim da imamo veliki potencijal u ovom timu. Poslednjih nekoliko nedelja nam je bilo prilično teško, ali msilim da možemo da budemo bolje plasirani. Nismo i to se desilo sa razlogo. Moramo da gledamo napred i iako je bilo teško poslednjih sedmica duh tima, je neverovatno moćan. Momci su pozitivni i jaki", kazao je Sebastijan Fetel.

"Baš to pravi ovaj tim veoma jakim i mislim da će tim biti jak i u sledećoj trci i u budućnosti. Imamo mnogo potencijala i moramo da radimo i da kopamo još dublje. Hoćemo da dokažemo da možemo bolje od onoga što smo imali na poslednjih nekoliko trka", kaže nemački vozač.

Izvor: Sportklub.rs

Brijatore kritikovao Fetela i Ferari

Nekadašnji šef Benetona Flavio Brijatore, a sada menadžer dvostrukog svetskog prvaka Fernanda Alonsa, kritikovao je vozača Ferarija Sebastijana Fetela.

On smatra da je Nemac prerano odustao od borbe za titulu.

"Mislim da je Fetel napravio mnogo grešaka ove sezone. Sebastijan mora da shvati da trka traje 53 kruga, a ne samo jedan. Ne morate da pobedite na svakoj trci da biste postali šampion, ali morate da nastavite da se borite i težite da pobedite," rekao je Brijatore.

Italijan nije štedeo ni Fetelov tim, koji ima 78 bodova manje od Mercedesa u borbi za titulu u konkurenciji konstruktora.

"Valja napomenuti da je greške nije pravio samo Fetel. Ceo njegov tim je u poslednje tri, četiri trke više puta napravio strateške greške," dodao je Brijatore.

Aktuelni šampion Britanac Luis Hamilton iz Mercedesa blizu je odbrane titule jer četiri trke pre kraja sezone ima 67 bodova više od Fetela i u Teksasu 21. oktobra može i teoretski da odbrani trofej i sa pet titula izjednači se sa Huanom Manuelom Fanđom.

Izvor: Sportklub.rs