Otkazana VN Holandije

Kako prenosi Sport Klub, organizatori trke za Veliku nagradu Holandije potvrdili su da se ona neće voziti ove godine.

Nakon mnnogo spekulacija o tome šta će odlučiti organizatori te trke, iz Formule 1 i Velike nagrade Holandije potvrđeno je da se na stazu Zandvort neće izlaziti do 2021.

Sportski direktor holandskog Gran prija Jans Lamers najavljivao je da bi trka mogla da se vozi, uz posebne protokole i mere, kao i bez prisustva publike.

Ipak, organizatori trke su u z podršku čelnika Formule 1 odlučili da se trka otkaže, a kao jedan od glavnih razloga je i odsustvo publike.

"Bili smo potpuno spremni za ovu trku, i dalje jesmo. Neverovatno je to što smo postigli zahvaljujući navijačima, Vladi Holandije, kompanijama koje su bile uključene", rekao je Lamers i dodao:

"Mi i Formula 1 smo želeli da proslavimo povratak na ovu stazu sa navijačima. Radovao sam se 35 godina tom trenutku, ali strpljivo ću sačekati još godinu dana".

Izvor: Sportklub.rs

Promene u F1: Ograničen budžet i aero hendikep sistem

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) prihvatila je paket smanjenja troškova u Formuli 1.

Tako će budžeti za ekipe za 2021. godinu biti ograničeni umesto na 160 miliona evra, na 132 miliona evra.

Takođe, dogovoreno je da se budžeti iz godine u godinu smanjuju. Gornja granica za narednu godinu biće 132 miliona evra, godinu dana kasnije budžet će ići do 127.5 miliona evra, a od 2023. do 2025. godine ograničenje će biti 123 miliona evra.

FIA je tom odlukom želela da smanji troškove, ali da poveća konkurentnost i šampionat Formule 1 tako učini zanimljivijim.

„Formula 1 danas pobeđuje. Ovo je presudan i veoma važan trenutak za automoto sport“, rekao je izvršni direktor Meklaren Rejsinga Zek Braun i dodao:

„Formula 1 je već neko vreme finansijski neodrživa, a neaktivnošću bi se rizikovala njena budućnost“.

Druga velika odluka koju je donela FIA odnosi se na uvođenje „aero hendikep sistema“ za uspešnije ekipe.

To će im ograničiti vreme za razvoj bolida u odnosu na plasman u šampionatu. Razlog za uvođenje takve odluke je da bi slabije ekipe mogle da se približe vodećima.

U praksi to znači da što je ekipa niže rangirana u takmičenju konstruktora, to će joj biti više dozvoljeno korišćenje aerodinamičkog tunela u izradi bolida za sledeću sezonu.

Izvor: Sportklub.rs