Hamilton: Bar sam osvojio neke bodove

Vozač Mercedesa Luis Hamilton otkrio je da je tokom trke u Kanadi imao problema sa pregrevanjem motora, te da je zadovoljan što je uopšte završio.

U Kanadi je sigurnu pobedu odneo Sebastijan Fetel u Ferariju, dok je u bolidu Mercedesa drugi bio Valteri Botas. Šampion Formule 1 Luis Hamilton je bio tek peti.

"Bio je to loš dan i kancelariji, ali vrlo sam zadovoljan što sam uopšte uspeo da završim trku i osvojim neke poene. Od početka sam imao problema sa motorom, koji se previše zagrevao. Nisam uspevao da snizim temperaturu i samo sam čekao da sve otkaže. Svaki krug mi je bio neizvetan, ali se nisam predavao", kazao je Hamilton, te dodao:

"Mogao sam da izgubim više poena, tako da peto mesto i ne izgleda toliko loše. Ferari je odradio bolji posao od nas, mada nismo bili toliko daleko."

Fetel je zahvaljujući trijumfu preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu i sada ima bod prednosti u odnosu na Hamiltona.

Izvor: Sportklub.rs

Volf je ljut: Rezultat sr..e, moramo da se probudimo

Prvi čovek Mercedesovog tima u Formuli 1 Toto Volf bio je vidno nezadovoljan rezultatima svojih vozača na trci za Veliku nagradu Kanade na stazi "Žil Vilnev".

U Kanadi je sigurnu pobedu odneo Sebastijan Fetel u Ferariju, dok je u bolidu Mercedesa drugi bio Valteri Botas. Njegov timski kolega i šampion Formule 1 Luis Hamilton je bio tek peti.

Fetel je izbio na čelo liste u ukupnom poretku vozača, pa u Mercedesu ne mogu da budu zadovoljni, a Volf nije video pozitivne stvari, čak iako je Botas bio drugi u Kanadi.

"Ovaj rezultat je za nas sr..e, moram tako da kažem. Na ovoj stazi smo uvek bili jaki, ali ovog vikenda smo pravili greške, od samog početka. Jedini osećaj koji sada imam je da moramo da se probudimo. Zaostali smo u svakom aspektu. Na ovoj stazi je trebalo da ostvarimo maksimalan broj poena. Nije trebalo da dođe do toga da ograničavamo nanetu štetu", rekao je Volf.

Funkcioner Mercedesa je potvrdio i da će odgovorni za loš rezultat snositi posledice.

"To je neophodno. Rešićemo to interno", dodao je Volf.

Mercedes ovog vikenda u Kanadi nije mogao da koristi nov motor, pošto je došlo do odlaganja iz razloga nedovoljne pouzdanosti, a došlo je i do greške prilikom izbora pneumatika, pa se ostalo sa ograničenim brojem hipermekih guma. Da je bilo mnogo problema potvrdio je i legendarni Niki Lauda, takođe jedan od čelnika Mercedesa.

"Nismo mogli da koristimo naš novi motor, ali treba reći i da je Fereri kao 'paket' neverovatan. Bolid im je fantastičan", kazao je Lauda.

Sledeća trka u Formuli 1 se vozi u Francuskoj 24. juna.

Izvor: Sportklub.rs