Dok čekamo na premijeru nove generacije Supre koja će se održati sledeće nedelje na sajmu automobila u Detroitu, Toyota je danas prikazala i koncept trkačke verzije nove Supre.

Tačnije, Japanci su predstavili GR Supru Super GT Concept, i to na 2019 Tokyo Auto Salonu tjunera koji se održava od 11. do 13. januara.

Toyota nije saopštila mnogo detalja ali GR Supra Super GT Concept je dobio agresivniji eksterijer sa aero body paketom koji između ostalog podrazumeva prednji spojler, proširene blatobrane, upadljivije pragove, zadnji difuzor i veliki zadnji spojler.

Tu su i i novi točkovi sa Bridgestone gumama, aerodinamički oblikovani retrovizori, modifikovano oslanjanje, trkačko sedište, zaštitni kavez...

GR Supra Super GT Concept najavljuje trkački model koji će učestvovati u Super GT seriji u Japanu, i to od sledeće godine u GT 500 klasi gde će zameniti aktuelni trkački Lexus LC.

Toyota na Tokyo Auto Salonu izlaže još nekoliko zanimljivih automobila, među njima i TS050 Hybrid, Yaris WRC i trkački Lexus LC.

Ivan Mitić – Autoblog.rs