Prvi dnevni okršaj mopeda "Ipone Moped Endurance Cup" je neosporivo jedno od najpopularnijih oktanskih takmičenja u regionu, a to potvrđjuje i prisustvo vozača iz Slovenije i Makedonije koji u subotu stižu na Adu Huju.

Vozači trka izdržljivosti na mopedima zapremine 50ccm u sezoni 2018 sastajali su se do sada tri puta i svaki okršaj vodio se pod svetlima reflektora, ovog puta pravila su malo izmenjena.

Četvrta trka "Ipone Moped Endurance Cupa" vozi se u subotu 11. avgusta u Beogradu, na karting stazi Ada Huja, a početak glavne, četvoročasovne trke klase serija planiran je za 18:00.

Klasa Open, čija se trka vozi sat vremena startuje od 16:40, dok prvi treninzi počinju već u 14:00. Kako je reč o prvoj dnevnoj trci ovog tipa, organizator očekuje veliku gužvu, te ovim putem apeluje na gleedaoce da na vreme krenu ka Adi Huji, da start trke ne bi propustili zaglavljeni u gradskoj gužvi.

U generalnom plasmanu, u klasi Open ekipe Cripto Racing Team i Moped Labaratorija dele prvo mesto sa podjednakim brojem bodova, dok ekipa Addinol Taurunum zaostaje 25 poena.

U klasi Open ekipa Garage Team nakon tri trke ima 84 poena, 16 više u odnosu na dugoplasirani Nanotech Racing Team, koji svega četiri poena “beži” trećeplasiranom Cotton Superbikeu.

Do kraja sezone očekuju nas još tri trke, a kup se završava 30. septembra na stazi Ada Huja, kada će se voziti takozvani kontra krug.

Izvor: Sportklub.rs