Iz nemačke tjuning kompanije Siemoneit Racing stiže SEAT Leon ST Cupra koji umesto 300 pokreće 520 konjskih snaga.

SEAT-ov model Leon ST Cupra 300 4Drive, koji pokreće dvolitarski turbo benzinski četvorocilindarski motor s 300 konjskih snaga, svrstava se među najbrže karavane današnjice, a u španskoj automobilskoj kompaniji pod okriljem Volkswagena su uspeli u nameri da za značajno manji iznos novca kupcima ponude automobil s performansama na nivou Audijevog modela S4.

Nedovoljno za entuzijaste koji rade u nemačkoj tjuning kompaniji Siemoneit Racing u kojoj su pripremili porodični Leon čije performanse nadilaze performanse i Audija RS4 i Mercedesa AMG C63, a u svemu definitivno ne treba zaboraviti da RS4 pokreće V6, a C63 V8 motor.

S mnogobrojnim poboljšanjima ispod prednjeg poklopca, zaključno s kapacitetnijim turbo punjačima i međuhladnjacima, i dalje dvolitarski četvorocilindarski motor u ovom slučaju raspolaže s 520 konjskih snaga i 620 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se na obe osovine distribuira posredstvom dorađenog automatskog mjenača s dva kvačila.

Pomenute brojke su dovoljne da Leon od 0 do 100 km/h ubrza za 3,4 sekunde i bez elektronskog limitatora razvije 304 km/h. Za efikasno kočenje se brinu karbonsko-keramičke kočnice "pozajmljene" s Audija RS3, a izvanrednom prijanjanju će će pomoći i gume Michelin Sport Pilot Cup 2 na novim ultralaganim felnama.

Za kompletnu priču koja rezultira jednim od najefikasnijih "sleepera" današnjice Siemoneit Racing zauzvrat traži nešto više od 57.000 evra.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: Siemoneit Racing