Kompanija KIA je najavila da će treću verziju novog Ceeda predstaviti na Sajmu automobila u Parizu. Radi se o produkcijskoj verziji jednog od najlepših koncepata koje smo videli u proteklih nekoliko godina, a to je Proceed koji je svetlost dana ugledao prošle godine na Sajmu automobila u Parizu.

Nakon što su hatchback i karavanska verzija novog KIA-inog modela Ceed debitovali prošlog meseca na Sajmu automobila u Ženevi, treća karoserijska verzija južnokorejskog kompaktnog modela će stići početkom oktobra a biće predstavljena u Parizu. To je najavio KIA-in šef za planiranje proizvoda David Labrosse tokom intervjua za holandski magazin Auto Week tokom lokalne prezentacije novog Ceeda. On je izjavio da treća verzija sigurno stiže i da će se pojaviti u Parizu.

Bivši šef KIA-e u Evropi Michael Cole je otkrio da će to biti ujedno sportski i praktičan model, a to može značiti samo da je Proceed shooting brake koncept dobio zeleno svetlo za serijsku proizvodnju kako bi bio naslednik trovratnog Pro Cee'd kupea koji je bio dostupan u dve prve generacije.

Ceed porodica će dobiti i verziju hatchbacka fokusiranu na performanse, a ona će verovatno nositi sufiks GT. Postoje planovi za crossover baziran na Ceedu koji će biti manji od modela Sportage kako ne bi bili konkurenti.

Izvor: Klix.ba / Motor1

Foto: arhiva Autoblog.rs