NOVO

Ford Ka+ naslednik je sićušnog Ka, brata blizanca famoznog Fiata 500. Veći i komforniji, prešao je iz A u B segment, iz prostog razloga jer američki proizvođač smatra da mikro gradski automobili...

Panasonic predstavio viziju unutrašnjosti automobila budućnosti

Panasonic je predstavio unutrašnjost automobila, kako kažu, ne toliko daleke budućnosti, koji nosi naziv Panasonic Advanced Cabin System, a naslednik je slično nazvanog Panasonic Advanced Cockpit Systema, koji je predstavljen prošle godine na istom sajmu.

Kao i ostali proizvođači, Panasonic misli da će samovozeći automobili u stvari postati mesto za rad i opuštanje, kako bi se vreme potrošeno na putovanje moglo maksimalno iskoristiti.

Ovaj automobil može da primi četiri putnika, a svaki od njih na raspolaganju ima povezani interaktivni tablet. Ekrani su dostupni u rezoluciji 4K, a moguće ih je pomerati u svim pravcima, tako da osim za gledanje filmova i rad mogu poslužiti i kao stolovi, odnosno mogu da budu u potpunosti uklonjeni.

U kabini se nalazi i frižider kao i aparat za tople napitke, a da bi se unutrašnjost zaštitila od neugodnih mirisa spolja, ugrađen je i poseban filter koji može ukloniti i nano čestice.

Panasonic predstavio i najnapredniji HUD na svetu

Panasonic je predstavio trenutno najnapredniji sistem koji služi za projektovanje saopštenja na prozirnom ekranu koji se nalazi ispred vozača.

Za razliku od brojnih sličnih sistema na tržištu, koji tu prikazuju informacije o navigaciji ili porukama i pozivima, ovaj sistem upozorava vozača na potencijalne opasnosti i prepreke ispred vozila, ukazujući na njih virtuelnim oznakama. Ova funkcija je posebno korisna u uslovima smanjene vidljivosti.

Sofisticirani sistem informacije prima iz šest kamera koje snimaju prostor oko vozila, od kojih je jedna i kamera za noćno snimanje, dok dve uvek prate položaj vozača i u svakom trenutku prilagođavaju prikaz poruka kako bi bile u vidnom polju. Konačni cilj HUD-a je da vozač može da dobije sve važne informacije bez skretanja pogleda s puta.

Izvor: Autoportal.hr

Izvor: AutoBlog

Reply
Share this

Leave a Reply