U nizu tehničkih nedostataka koji izazivaju opozive, ubedljivo najosetljiviju temu predstavljaju fabričke greške direktno vezane uz bezbednost. Zato nije neobično da je RAPEX, EU sistem za brzu razmenu informacija o opasnim proizvodima, objavio da Mercedes-Benz opoziva najnoviju A klasu zbog problema s ISOFIX priključcima.

Ova opasna greška je rezultat, kako navodi RAPEX, mogućnosti da varovi priključaka ISOFIX sistema budu neadekvatni što, nastavlja se u izveštaju, može da dovede do pucanja priključaka u slučaju saobraćajne nesreće.

Navedeni opoziv je pokrenut na trećem najvećem tržištu Mercedes-Benza, nemačkom, na kojem je marka s trokrakom zvezdom prošle godine prodala 319.900 vozila. Takođe, u saopštenju organizacije RAPEX se kaže i da su ovim opozivom obuhvaćeni primerci Mercedes-Benz A klase (W 177) koji su u proizvodnji bili između septembra 2017. i marta 2018.

EU sistem za brzu razmenu informacija o opasnim proizvodima, RAPEX, ocenio je nivo rizika u ovom opozivu kao ozbiljan. Ali, to nisu sve loše vesti za najnoviji kompaktni model Mercedesa. Naime, izgleda da problemi sa zavarivanjem obuhvataju i druge pozicije na vozilu jer je RAPEX istovremeno objavio da Mercedes-Benz ima još problema s novom A klasom.

Opasni problemi sa zavarivanjem

Tačnije, objavljeno je da na primercima A klase W 177 proizvedenim u istom vremenskom periodu (septembar 2017. - mart 2018.) mogu da nedostaju pojedini varovi na prednjim blatobranima. Dalje, RAPEX u tom izveštaju navodi da u slučaju sudara ovaj problem može da dovede u pitanje čvrstoću prednjeg dela vozila.

I ovaj opoziv je pokrenut na tržištu Nemačke, a da li će prvi primerci nove Mercedes-Benz A klase i na drugim tržištima takođe biti obuhvaćeni navedenim opozivima, za sada nije poznato.

Izvor: Autonet.hr

Foto: arhiva Autoblog.rs