BMW M3 u karavanskom izdanju bi bio idealni porodični sportista, ali nažalost bavarski proizvođač nudi samo limuzinsku verziju. Ipak, vlasnik ovog karavanskog modela 328i iz 2009. godine je odlučio da serijski motor zameni 4,0 litarskim V8 motorom iz modela E92 M3!

Pomenuti motor je impresivan već i u svom serijskom izdanju, a vlasnik je odlučio da ugradi supercharger, pa motor sada raspolaže sa 625KS! Poboljšano je i hlađenje kao i kočioni sistem, a za vrhunski zvuk ugrađen je Akrapovičev izduvni sistem od titanijuma. Dorade nisu stale ispod karoserije, već je odrađen i vizuelni tjuning.

Tako su ugrađeni novi braniii, retrovizori su preuzeti s modela M3. Poklopac motora i zadnji branik su takođe preuzeti s modela M3. Boja koju vidite na slikama spada u jednu od fabričkih boja Porschea. Osim lakiranja, automobil je za dodatnu atraktivnost i bolje držanje spušten, a postavljen je na nove 18-inčne Volk naplatke uparene s Toyo R888 gumama. Vlasnik je stvarno pazio na sve detalje, pa su tako i u unutrašnjosti ugrađeni instrumenti iz najsnažnije verzije.

Ovaj "M3 karavan" je svestrani automobil koji spaja praktičnost i vrhunske performanse, a sigurni smo da vlasnici superautomobila ostaju u šoku kada shvate za šta je ovaj karavan sposoban. Automobil se trenutno prodaje na američkom oglasniku "Bring a Trailer" gde potencijalni kupci mogu da ponude iznose koje su spremni da keširaju. Za sada pobednička ponuda iznosi 40 hiljada dolara.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Bring a Trailer